Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dobré zprávy z českého tábora. Voráček je v pořádku, Sobotka je připraven přijet

Paříž – Pondělní zápas s Finskem kvůli tvrdému nárazu do mantinelu nedohrál a panovaly obavy, co s ním bude. Z českého tábora však přišla dobrá zpráva. Kapitán národního celku Jakub Voráček je podle výsledků vyšetření v pořádku. Posílit český tým by navíc mohl centr Vladimír Sobotka ze St. Louis, který je připravený ze zámoří do Paříže přijet. Stavitelé národního týmu budou jeho případnou nominaci ještě řešit.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Voráček vynechal úterní trénink, ale ve středu se má opět zapojit do přípravy. Poté se rozhodne o jeho startu ve čtvrtečním duelu s Norskem. "Dnes dopoledne jsme s ním jeli do nemocnice na komplexní vyšetření, která naštěstí neprokázala nic negativního. CT snímek byl negativní, závěr neurologického vyšetření zněl: bez ložiskových změn," řekl lékař národního týmu Dušan Singer.

Zatím nejproduktivnější český hráč na turnaji odstoupil z duelu, který nakonec po skvělém obratu reprezentace vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech, po první třetině poté, co jej předtím narazil na mantinel Oskar Osala. Ten dostal za zákrok ze sedmé minuty trest dvě plus deset minut za naražení na mantinel. Voráček se poté ještě vrátil do hry, do druhé třetiny už ale nenastoupil, a v zápase tak zvládl jen sedm střídání a 5:31 minuty.

Otřes mozku ale neutrpěl. "Nevyskytly se u něj typické příznaky pro otřes mozku jako závratě nebo pocity na zvracení. Velice brzo by se dostal do formy a už je v pořádku. Teď bude záležet na Kubových pocitech a koncepci trenérů. V zásadě ale bude mít pro hokej zelenou, naštěstí se dnes ani zítra nehraje, což je příznivý faktor," řekl Singer.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček by měl být v pořádku, Sobotka je připraven na MS přijet

O tom, zda Voráček nastoupí do čtvrtečního zápasu proti Norsku, rozhodnou zejména jeho osobní pocity po středečním tréninku, který by měl bez omezení absolvovat. "Je to natolik zkušený hráč, že sám dokáže odhadnout, kdy může jít na led nebo do zápasu. Z medicínského hlediska hraje čas v jeho prospěch. Kdyby se rozhodl, že to ještě není ono a potřebuje mírnou úlevu, souhlasil bych s ním," vysvětlil lékař reprezentace.

Sedmadvacetiletý útočník má tak v úterý volný režim, žádná omezení ani doporučení nedostal. "Není potřeba, aby měl klidový režim. Může se jít projít, provádět osobní aktivity, ale bez zvýšené námahy. Jen hokej hrát dnes neměl," řekl Singer s tím, že stav Voráčka průběžně z preventivních důvodů kontroluje. "Z našeho hlediska je to možná až přehnaná péče o něj, aby byl v pořádku a neobjevily se komplikace," dodal Singer.

Zdravotní stav Voráčka ovlivňuje i možnou nominaci Sobotky, který generálnímu manažerovi týmu Martinu Ručinskému potvrdil, že je zdravotně v pořádku a je připraven v případě zájmu přiletět do Paříže.

"Jsme teď v situaci, že nevíme, co bude s Vorasem. Na soupisce máme ještě dvě volná místa a počkáme do středy, jak se Kuba bude cítit. Pak budeme reagovat. Musíme brát také ohled na to, kdyby se nám zranil nějaký obránce, museli bychom na soupisku zapsat jiného beka," řekl Ručinský s poukazem na skutečnost, že na české soupisce jsou už jen dvě volná místa pro hráče v poli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články