Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejoví reprezentanti se sejdou v Kravařích

Praha - Více než dvě desítky hokejistů ze zámořské NHL by se měly zúčastnit tento týden krátkého soustředění olympijských kandidátů, které se uskuteční v Kravařích na Opavsku. Do Slezska by měli dorazit nejlepší český hráč uplynulé sezony David Krejčí z Bostonu, vítěz Stanleyova poháru v dresu Chicaga Michael Frolík nebo Patrik Eliáš a Marek Židlický z New Jersey.

Trenér Alois Hadamczik
zdroj: EPA autor: ETER STEFFEN

V Kravařích se reprezentační kouč Alois Hadamczik sejde jen s hráči z NHL. Hokejisté působící v Evropě budou startovat na akcích Euro Hockey Tour, takže s těmi bude v kontaktu v průběhu sezony.

"Chceme, aby se hráči seznámili a poznali. Jsou tam hráči, kterým je sedmatřicet nebo čtyřicet, i hokejisté, kterým je dvaadvacet. A ti se neznají. Mladší ví, kdo je Jágr, Židlický nebo Plekanec, ale vidí se v průběhu sezony třeba jen dvakrát. A my potřebujeme, aby se poznali ještě před olympiádou," uvedl již dříve Hadamczik.

Z mladších hráčů nakonec dorazí jen Radko Gudas, Tomáš Kundrátek, Ondřej Palát, Petr Mrázek, Michal Neuvirth nebo Vladimír Sobotka. Další hokejisté již patří mezi zkušené reprezentanty. Martin Havlát, Filip Kuba, Martin Erat, Tomáš Plekanec, Ondřej Pavelec nebo Radim Vrbata mají ve svých sbírkách medaile z mistrovství světa.

Do Kravař by všichni pozvaní měli přicestovat ve středu večer, v dalších dvou dnech je pro ně připraven program, jehož součástí jsou pohovory s trenéry i sportovní aktivity. V pátek by mělo dojít i na rozbor hry Švédska, prvního českého soupeře na hrách v Soči. Hadamczik chce s hráči jednat o herním stylu i o svých plánech s nominací.

"Chceme jim to ukázat na tabuli i na videu a chceme s nimi i diskutovat, abychom věděli, co tomu říkají. V Soči na to nebude čas, za dva dny z toho může být takový guláš. Nebude na to prostor. Hráči to musí vzít za své," uvedl reprezentační kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejoví reprezentanti se sešli na kempu v Kravařích


Hráči, kteří potvrdili účast:

Brankáři: Petr Mrázek (Detroit), Michal Neuvirth (Washington), Ondřej Pavelec (Winnipeg).

Obránci: Marek Židlický (New Jersey), Ladislav Šmíd (Edmonton), Radko Gudas (Tampa Bay), Filip Kuba (bez angažmá), Tomáš Kundrátek (Washington), Zbyněk Michálek (Phoenix).

Útočníci: Martin Hanzal, Radim Vrbata (oba Phoenix), Patrik Eliáš (New Jersey), Martin Erat (Washington), Michael Frolík (Winnipeg), Martin Havlát (San Jose), Aleš Hemský (Edmonton), David Krejčí (Boston), Ondřej Palát (Tampa Bay), Tomáš Plekanec (Montreal), Vladimír Sobotka (St. Louis), Jiří Tlustý (Carolina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články