Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češi vstoupí do olympijského turnaje soubojem se Švédy

Curych - Čeští hokejisté by měli vstoupit do olympijského turnaje v Soči soubojem s úřadujícími světovými šampiony ze Švédska. Podle předběžného programu, který zveřejnila Mezinárodní hokejová federace, bude souboj jedním z dvojice zápasů, které mužský turnaj na vrcholné akci příští sezony zahájí.

Česká hokejová radost
zdroj: čtk autor: Vít Šimánek

Ve středu 12. února se odehraje i druhé utkání základní skupiny C, v němž proti sobě nastoupí Lotyšsko a Švýcarsko. Lotyši se s týmem kouče Aloise Hadamczika utkají o dva dny později, hned následující den pak Češi nastoupí proti Švýcarsku. Všechny zápasy odehrají ve Velkém ledovém paláci s kapacitou 12 000 diváků.

"Rozpis turnaje máme již asi měsíc, ale oficiálně jsme jej nemohli zveřejňovat. Rozhodující slovo má totiž Mezinárodní olympijský výbor, proto se zřejmě stále uvádí, že se jedná o předběžný program," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Duely tří základních skupin se v Soči odehrají od 12. do 16. února, po dnu volna budou na programu zápasy osmifinále a následovat budou čtvrtfinále, opět den volna, semifinále a finále. Celý olympijský turnaj se odehraje během dvanácti dnů. Zda se ho zúčastní i hokejisté z NHL, není stále rozhodnuto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články