Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejová osmnáctka čeká na medaili deset let, do šampionátu vstoupí duelem se Švýcarskem

Před světovým šampionátem dospělých se nejprve odehraje turnaj hráčů do osmnácti let ve finských městech Espoo a Vantaa. Česká reprezentace pod vedením trenéra Davida Čermáka může ukončit desetileté čekání na cenný kov. Přímý přenos úvodního utkání Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:00.

"Každý chce vyhrát, s tím jdeme do turnaje také. Nejdůležitější je pro nás momentálně první duel se Švýcary. Ti mají velmi silný ročník, všechny naše vzájemné zápasy v sezoně šly do prodloužení," řekl Čermák v rozhovoru na webu Českého hokeje.

Jeho svěřenci se poté utkají s Kanadou, Švédskem a Kazachstánem. Do čtvrtfinále postoupí z každé skupiny nejlepší čtyři mužstva. "Ve skupině máme tři velmi těžké soupeře. A potom Kazachstán, o kterém nevíme vůbec nic. V tomto směru je dobré, že s nimi hrajeme až čtvrté utkání," uvedl Čermák, jehož čeká premiéra na velkém turnaji. Loni vedl tým Jakub Petr, který je podepsaný pod stříbrem z MS 2014.

Základem aktuálního českého výběru jsou hráči, kteří v srpnu obsadili druhé místo na Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi, prestižní akci této věkové kategorie. Na jihu Moravy jich startovalo z aktuální šestadvacetičlenné nominace devatenáct. Na turnaji však Čermák může nasadit do hry jen tři brankáře a 20 hráčů do pole.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ceskyhokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články