Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Čermák zveřejnil nominaci na šampionát do 18 let, nechybí hráči z úspěšného Hlinka Gretzky Cupu

Nominace pro nadcházející mistrovství světa hráčů do 18 let je na světě. Reprezentační trenér David Čermák vybral 26 hráčů – tři brankáře, osm obránců a 15 útočníků. Světový šampionát se odehraje od 25. dubna do 5. května ve finských městech Espoo a Vantaa. Česká televize nabídne zápasy českého týmu. Přímý přenos úvodního utkání Česko – Švýcarsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek 25. dubna od 14:00.

Čermák uzavřel nominaci po čtyřech přípravných zápasech proti Lotyšsku a Slovensku, ve kterých zaznamenali jeho svěřenci tři výhry a jednu porážku. Dvanáct nominovaných mladíků působí v českých soutěžích, osm hokejistů nastupuje v zámoří, tři ve Švédsku a tři ve Finsku.

"Nominaci jsme skládali zejména skrze výkonnost v přípravných kempech. Někteří kluci s námi objeli turnaje v sezoně, někteří zase odešli do Kanady, ale ty jsme sledovali pozorně přes video. Samozřejmě že také hrálo roli, jak kluci zapadli do systému, jak se jim dařilo a jak se jim podařilo načasovat formu," řekl Čermák.

Češi budou hrát na mistrovství světa ve skupině B ve Vantaa a postupně vyzvou Švýcarsko, Kanadu, Švédsko a Kazachstán. Do čtvrtfinále postoupí z každé skupiny nejlepší čtyři mužstva. Páté týmy z obou základních skupin si to ve vzájemném souboji rozdají o udržení v elitní skupině.

Nominace Česka na MS hokejistů do 18 let ve Finsku:

Brankáři: Matyáš Mařík (České Budějovice), Břetislav Vystrčil (Mora/Švéd.), Jakub Milota (Cape Breton/QMJHL).

Obránci: Tomáš Galvas (Liberec), Adam Král (Liberec), Radim Mrtka (Třinec), Jan Skok (Plzeň), Martin Švec (Pardubice), Adam Martin Hlinský (HV71/Švéd.), Jakub Fibigr (Mississauga/OHL), Aleš Zielinski (Moncton/QMJHL).

Útočníci: Jakub Heš, Martin Vaculík (oba Zlín), Adam Benák (Plzeň), Marek Daníček (Sparta Praha), Danny Chludil (Kometa Brno), Petr Sikora (Třinec), Oskar Lisler (Linköping/Švéd.), Šimon Pohludka, Tomáš Poletín (oba Pelicans Lahti/Fin.), Ondřej Kos (Ilves Tampere/Fin.), Maxmilian Curran (Tri City/WHL), Samuel Drančák (Red Deer/WHL), Adam Jecho (Edmonton/WHL), Matěj Kubiesa (Prince Albert/WHL), Adam Titlbach (Vancouver/WHL).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články