Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejová Liga mistrů začne až v listopadu, Spartu nemine dvojzápas ve Finsku

Nový ročník hokejové Ligy mistrů odstartuje místo 6. října až 17. listopadu. Rada soutěže o tom rozhodla při konferenčním hovoru kvůli přetrvávajícím opatřením proti šíření nemoci covid-19 v jednotlivých evropských zemích.

Sparťan Lukáš Pech se snaží překonat ve finále Ligy mistrů Johana Gustafssona z Frölundy
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Michael Erichsen

Systém soutěže stanovený na nacházející sezonu se nemění a začne přímo vyřazovací fází pro všech 32 účastníků. V úvodním kole i v osmifinále se ovšem odehrají dvě utkání během dvou dnů na jednom místě a právo uspořádat je bude mít výše nasazený celek.

Z českých zástupců jím jsou liberečtí Bílí Tygři, kteří budou hrát s polským GKS Tychy, i třinečtí Oceláři, jež čeká Junosť Minsk. Naopak pražská Sparta odehraje duely 17. a 18. listopadu ve Finsku na ledě Lukko Rauma.

"Bohužel se situace po Evropě tolik nezlepšila, abychom mohli potvrdit start soutěže na začátku října, protože cestovní omezení v některých našich účastnických zemích by některé zápasy nedovolila sehrát. Dalších šest týdnů navíc nám dává čas to vyřešit a ideální bude, když se některá omezení uvolní," řekl prezident Ligy mistrů Peter Zahner.

Ve dvou dnech (24. a 25. listopadu) se mají odehrát i první utkání i odvety osmifinále. "V zásadě má výše nasazený tým právo hrát zápasy 1. kola i osmifinále doma," doplnil Zahner.

Čtvrtfinále (8./9. prosince a 15. prosince) i semifinále (5./6. ledna a 12./13. ledna) se už budou hrát klasickou formou doma-venku. Finále na jeden duel je naplánováno na 9. února.

Kvůli pandemii koronaviru bylo už na konci dubna rozhodnuto, že se soutěž nebude hrát klasickým systémem s osmi skupinami po čtyřech před startem ligových soutěží, ale přímo vyřazovacím systémem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články