Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jsem hrdý na kluky, kam jsme to dotáhli. Oceníme to až časem, uvedl zklamaný Smoleňák

Českým týmům není ve finále Ligy mistrů přáno. Po Spartě nezvládl poslední zápas evropské soutěže ani Hradec Králové. Východočeši přitom doma nad švédskou Frölundou vedli, ale nepovedený konec první třetiny určil ráz zbytku zápasu. Přestože převládal u Radka Smoleňáka smutek, snažil se na celkovém výsledku hledat pozitiva.

Hradecký kapitán Radek Smoleňák ve finále Ligy mistrů proti Frölundě
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradečtí napodobili finálovou účastí Spartu. Pražané hráli o trofej vítěze Ligy mistrů v roce 2017, ale ani oni v rozhodujícím utkání tehdy nedokázali Frölundu, nyní už čtyřnásobného šampiona, porazit. Švédský klub tak potvrdil evropskou dominanci, z úvodního ročníku novodobé historie má ještě druhé místo.

"Bylo těžké proti nim hrát. Moc šancí jsme neměli. Musíme jim dát kredit, mají fantastický tým, který je zkušený a výborně si to odehrál," řekl Smoleňák.

"Přestože tam byla snaha a bojovnost, všechno, co bychom měli mít, tak bohužel dopředu jsme toho moc neukázali. Dozadu jsme ukázali hodně okének a oni zaslouženě vyhráli," doplnil Smoleňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové prohrál ve finále LM s Frölundou

O osudu zápasu rozhodl závěr první části hry, ve kterém se rozpadla kompaktní hradecká defenziva. Tříbranková smršť zanechala na Východočeších výrazné stopy a ve zbytku finále si už souvislejší tlak nevytvořili.

"Hráli jsme dobře. Potom jsme udělali nějaké nesmyslné vyloučení, dostali jsme jednoho góla, druhého, bylo to 2:1. Pak hned třetího, což byla velká facka," uvedl Smoleňák.

Výkonům a přístupu Hradce Králové v letošní Lize mistrů se věnoval Hokej fokus podcast:

"My jsme potom byli chvilku opaření a proti týmu, jako je Frölunda, jakmile člověk vypne na pár minut, tak to tam prostě napadá. To se stalo, pak už se to těžko dohánělo," prohlásil Smoleňák.

Nejagilnějším hráčem domácí sestavy byl právě hradecký kapitán, který se opět tvrdě bil na hranici brankoviště. Společně s Jakubem Lvem měli v prostřední třetině slibné šance v přesilovce, ale kontaktní gól nepřišel.

"Moc nás do ničeho nepouštěli, hráli chytře. Věděli, kdy mají nahodit puk, kdy se mají vrátit, neriskovali. Tyto zápasy musíte hrát na jistotu bez jakýchkoliv rizik a oni opravdu moc chyb neudělali," nehledal Smoleňák výmluvy.

Sympatické skandování na konci utkání předváděli hradečtí fanoušci, kteří i za nepříznivého stavu stále hráče povzbuzovali.

"Víme, že máme výborné fanoušky a kdyby hala byla větší, tak by bylo daleko víc lidí. Patří jim za to dík a my si jich vážíme. Víme, že nás podporují i v horších časech a dneska to ukázali," dodal Smoleňák.

Přesto klub z Hradce Králové prožil zdaleka nejúspěšnější sezonu v Lize mistrů a dal zapomenout na odmítavý přístup k této soutěži v minulosti.

"Jsem hrdý na kluky, kam jsme to dotáhli. Z těchto zápasů může náš tým těžit do budoucna. Teď to třeba tak neoceníme, ale v budoucnu to pro nás může být dobré. Spoustě kluků to otevřelo oči, jak moc dobře hokej může vypadat, když se maká a tým tam nechá všechno. Myslím si, že to časem doceníme," byl přesvědčen Smoleňák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články