Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejová dvacítka si spravila chuť výhrou 7:1 nad Rakouskem

Regina (Kanada) - Po porážkách se Švédskem a Finskem vyhrála česká juniorská reprezentace na světovém šampionátu dvacítek v Kanadě nad Rakouskem vysoko 7:1. Čtyři body za gól a tři asistence si dnes připsal obránce Vladimír Roth. K postupu do play off by muselo Čechům nahrát zaváhání Ruska se Švédskem nebo Finska s Rakouskem a nakonec by ještě Šindelův tým musel v půlnočním duelu na Silvestra porazit ruskou sbornou. V případě, že Češi skončí ve skupině o záchranu, mají před zápasy s dalšími dvěma soky zajištěn už zisk tří bodů s Rakušany.

Favorizovaní Češi začali aktivně a hned v první minutě vystřelil nebezpečně Vincour, ale Hirn zasáhl vyrážečkou. Ojediněle zahrozili i Rakušané, ale převahu vyjádřili brankově Češi v početní převaze. Po Káňově vyhraném vhazování se trefil Knotek a Ulmer se vrátil z trestné lavice už po pěti vteřinách. Rakušané ale za 77 sekund odpověděli, když dostal prostor k dorážce Heinrich.

Na začátku druhé třetiny se čeští mladíci rychle uklidnili, protože ve 24. minutě potrestali Zorecův faul. Novotný nejdříve svou první šanci nezužitkoval, ale pak jej našel na levé straně Roth a útočník Swift Current vymetl přesně levý horní roh Hirnovy branky. Další přesilovku už ve 32. minutě využil obránce Roth a sedm vteřin před koncem druhé třetiny skóroval ještě při Kristlerově trestu Nestrašil.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Rakousko

V závěrečné třetině mohli ještě Češi brzy zvýraznit rozdíl, ale Knotek neuspěl s dorážkou Gudasovy střely a v sólovém úniku minul branku Kubalík, který ale v 50. minutě už z dorážky skóroval. Za dvě minuty upravil na 6:1 Kousal a už potřetí v zápase se předčasně vrátil z trestné lavice Zorec. Výsledek dovršil v 57. minutě po Rothově přihrávce zpoza branky Ostřížek.

Česká republika - Rakousko 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 15. Knotek (Káňa), 24. Novotný (Roth, Nestrašil), 32. Roth (Nestrašil, Kubalík), 40. Nestrašil (Kousal, Roth), 50. Kubalík (Kovář, Gudas), 52. Kousal (Kubalík, Novotný), 57. Ostřížek (Roth, Knotek) - 16. Heinrich (Kristler, Komarek). Rozhodčí: Kaval (USA), Piechaczek (Něm.) - Traub (Kan.), Tvrdoň (SR). Vyloučení: 3:8. Využití: 5:0. Diváci: 5334.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články