Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Švédové deklasovali na úvod MS českou dvacítku 10:1

Regina (Kanada) - Na úvod MS hokejistů do dvaceti let zvítězili Švédové nad českým mužstvem vysoko 10:1. Jediný český gólový úspěch zaznamenal ve 26. minutě Jan Káňa. O vysoké prohře českých juniorů s obhájci stříbra rozhodla již první třetina, kterou vyhráli Švédové 4:0. V brance vystřídal Jakuba Sedláčka po čtvrtém gólu Pavel Francouz. Další utkání čeká český tým o půlnoci z neděle na pondělí, kdy se v souboji důležitém pro vývoj v základní skupině B utkají s Finy. I tento duel odvysílá program ČT4.

Seveřané začali lépe od samého úvodu, v němž musel po šanci Tedenbyho vytáhnout pohotový zákrok brankář Sedláček. Odpovědí českých mladíků byla na konci šesté minuty velká příležitost Knotka, jenž však tváří v tvář gólmanovi Markströmovi neuspěl. O chvilku později se však již radovali Švédové z vedoucího gólu, když Sedláček nestačil na blafák Peterssona. Závěr prvního dějství pak Seveřané opanovali zcela. Jen pár vteřin poté, co přežili horké chvilky před svým brankovištěm, zvýšil na dvoubrankový rozdíl zcela zapomenutý Rodin. O dvě minuty později přidal další zásah Tedenby a za dalších 100 vteřin zvýšil osamocený Lander. To už bylo moc na gólmana Sedláčka, který přepustil místo v brance Francouzovi.

Když v polovině 23. minuty připojil pátý gól do české sítě Svensson-Pääjärvi, bylo jasné, že první body na šampionátu si připíší favorizovaní Švédové. Nic na tom nemohl změnit ani čestný úspěch z hole Káni z 26. minuty, který padl po precizní přesilovkové souhře. Již 21 sekund nato odpověděl Klingberg. V závěru třetiny mohl snížit Knotek, ale nedal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko - Švédsko

Velký debakl se začal naplňovat hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky. Do skončení 43. minuty se totiž trefili ještě Erixon s Landerem a český výběr byl zralý na vhození pověstného ručníku do ringu. Švédové se i nadále bavili hokejem a svého soupeře nakonec potupili "desítkou", kterou završili Silfverberg a Larsson.

Česká republika - Švédsko 1:10 (0:4, 1:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 26. Káňa (Knotek, Vincour) - 8. Petersson (Erixon, Svensson-Pääjärvi), 16. Rodin (Ekman Larsson), 18. Tedenby (Krüger, Rundblad), 20. Lander (Petersson, Svensson-Pääjärvi), 23. Svensson-Pääjärvi (Erixon, Petersson), 26. Klingberg (Lundberg), 41. Erixon (Svensson-Pääjärvi), 43. Lander (Rodin), 52. Silfverberg (Rodin), 55. Larsson (Svensson-Pääjärvi, Johansson). Rozhodčí: Baluška (SR), Zalaski - Jobson, Traub (všichni Kan.). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3

Utkání "20" Česko - Švédsko
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články