Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Hokejistky prohrály s americkými favoritkami vysoko 0:6

V druhém utkání na mistrovství světa prohrály české hokejistky s vysoce favorizovanými Američankami 0:6. Hattrickem se pod výhru úřadujících šampionek podepsala Alex Carpenterová, dvě branky přidala Laila Edwardsová. Čisté konto udržela Nicole Hensleyová. Česká brankářka Klára Peslarová si i přes šest inkasovaných gólů připsala 42 úspěšných zákroků. Přímý přenos příštího utkání českých hokejistek s Kanadou můžete sledovat v neděli od 21:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Duel USA – Česko
zdroj: ceskyhokej.cz

"Hrály jsme dobře, i když se to moc nepromítlo do výsledného skóre. Po dvou rychlých gólech na konci druhé třetiny nepřestal tým hrát, nevzdával se a snažil se dál. Za to patří hráčkám velký dík, jsou opravdu soutěživé. Jsem na ně pyšná za to, co předvedly v obou zápasech s USA," uvedla trenérka Carla MacLeodová. Její tým se s USA utkal i v přípravě před MS a v Lake Placid prohrál 1:6.

V Utice nastoupily Češky opět bez zraněné útočnice Mrázové, jedné z hlavních hvězd týmu. Podle očekávání byly od začátku pod tlakem soupeřek, které ještě nikdy neporazily. Američanky v úvodu bez větších problémů přestály oslabení a v 7. minutě je do vedení posunula Carpenterová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání MS hokejistek: USA – Česko

Ústřední postavou zápasu byla brankářka Peslarová, která si v první třetině připsala 14 úspěšných zákroků. Hensleyová na druhé straně se po většinu času nudila. Důležitý zákrok si ale připsala ve 36. minutě, kdy se v oslabení dostala do brejku Mlýnková. Česká útočnice ale vyrovnat nedokázala.

Američanky následně získaly uklidňující náskok. Osm sekund po návratu vyloučené Křížové se podruhé v zápase prosadila pohotově dorážející Carpenterová a o 59 sekund později přidala třetí branku Edwardsová. Stejná hráčka se mezi střelkyně zapsala podruhé v závěrečné třetině, kdy se prosadila dokonce v oslabení.

Zámořské hráčky následně duel bez problémů dovedly do vítězného konce a ještě své vítězství navýšily. Peslarovou překonaly Heiseová, v 51. minutě přidala svou třetí branku Carpenterová. V závěru byly Češky blízko čestnému gólu, Pejšová ale v přesilové hře trefila jen tyč.

"S těmito týmy ve skupině to je vždycky hodně náročné. Samozřejmě Amerika, Kanada jsou ještě o level výš, ale snažily jsme se celý zápas s nimi držet tempo a myslím si, že co se týče fyzické zdatnosti, dařilo se nám to celou dobu. Byly z toho hodně nervózní a občas se nám snažily oplácet hity. Měly z toho pak tresty, takže si myslím, že to bylo dobré," uvedla útočnice Michaela Pejzlová.

Třetí zápas ve skupině A čeká Češky v neděli, kdy se od 21:00 SELČ utkají s Kanadou. "Musíme pokračovat v naší hře a neustále se zlepšovat. Další zápas bude teprve náš druhý s Kanadou. Jsme ve skupině A nové, na pravidelné měření sil se zámořskými celky nejsme zvyklé. Ovšem, že půjdeme na led a chceme vyhrát. To je vždycky náš cíl, ale zároveň respektujeme tu cestu a snažíme se soupeřům vyrovnat," řekla MacLeodová.

USA – Česko 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Carpenterová (Coyneová-Schofieldová), 37. Carpenterová (Harveyová, Murphyová), 38. Edwardsová (Curlová), 44. Edwardsová (Coyneová-Schofieldová, Harveyová), 46. Heiseová, 51. Carpenterová (Harveyová, Barnesová). Rozhodčí: Kainbergerová (Rak.) , Nurmiová (Fin.) - Gutauskasová (Kan.), Hájková (ČR). Vyloučení: 6:4, navíc Simmsová (USA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3880.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články