Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejisté v rámci Euro Hockey Challenge hostí v Porubě Slovensko

Reprezentace se poprvé v přípravě na mistrovství světa představí doma a v Euro Hockey Challenge se utká se Slovenskem. Národní tým se vrací po roce do Ostravy, kde loni v generálce na šampionát ve Finsku ovládl České hokejové hry. Tentokrát se ale nebude hrát v domovské hale extraligových Vítkovic, ale na stadionu prvoligové Poruby. Přímý přenos sledujte od 17:00 na ČT sport a ctsport.cz.

"Je skvělé být zase tady. Myslím, že hokejoví fanoušci musí být šťastní, jakou měly Vítkovice skvělou sezonu. A teď jsme tady jako nároďák. Pamatuji si, jak jsme tady hráli minulý rok, a máme skvělé vzpomínky. Teď budeme na jiném stadionu, ale podpora bude určitě skvělá," řekl trenér českého týmu Kari Jalonen.

Jalonenův výběr začal v Ostravě druhý týden přípravy na MS a má za sebou první dva zápasové testy proti Německu. Ve čtvrtek v Kasselu vyhrál 6:2 a v sobotu ve Frankfurtu nad Mohanem 5:1.

"Čekám proti Slovensku o trochu těžší zápasy, těšíme se na ně," prohlásil Jalonen, který má v kádru oproti minulému týdnu šestici nových hráčů.

Tým doplnili brankář Šimon Hrubec z Curychu, obránci Jan Ščotka s Tomášem Kundrátkem z Komety Brno a Michal Kempný ze Sparty a útočníci Vladimír Sobotka ze Sparty s Hynkem Zohornou ze švédského Oskarshamnu.

"Pokusíme se je zařadit zpět do systému. Všichni chodili na led, takže nemusíme mít žádné obavy," doplnil Jalonen k hráčům, kteří se zapojili po krátkém volnu po sezoně.

Se Slovenskem se Češi utkají poprvé od loňska, kdy také v přípravě na MS odehráli dva duely Euro Hockey Challenge na jejich ledě.

V prvním prohráli 21. dubna ve Spišské Nové Vsi 1:3 a o dva dny později v Trenčíně zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech.

"Všichni se těší na Slováky. Je to takové zpestření. Mezi Českem a Slovenskem to určitě bude mít nějaký náboj," řekl Hynek Zohorna, který se chce rychle dostat do zápasového rytmu.

"Nějaké tři týdny jsem nehrál zápas, takže jsem rád za první dva tréninky na ledě a ještě zítřejší rozbruslení. Můj cíl je dostat se do herního systému, který po nás trenéři chtějí," doplnil útočník Oskarshamnu.

Před vlastním publikem se před šampionátem představí Češi ještě ve čtyřech duelech v Brně. V sobotu 29. dubna tam přivítají Rakousko, s kterým se o dva dny dříve utkají také v Euro Hockey Challenge ve Vídni.

Od čtvrtka 4. května do neděle 7. května se tam pak odehraje i generálka na šampionát v podobě Českých her za účasti domácího týmu, Finska, Švédska a Švýcarska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články