Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hokejisté nestačili na MS do 18 let na favority z USA

Česká hokejová osmnáctka podlehla ve druhém zápase na mistrovství světa v německém Landshutu favorizovaným Američanům 2:6. Čeští mladíci ještě po první třetině vedli, ale ve druhé dostali hned čtyři góly. Poslední utkání skupiny A sehrají Češi v úterý od 15:30 proti Kanadě.

Marek Soukup
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Kluci si vzali k srdci zpětnou vazbu po prvním zápase. Jsou schopni zareagovat na změnu herního stylu. V první a ve třetí třetině jsme předvedli dobrý výkon. Je to progres," řekl trenér Jakub Petr.

V souboji celků, které vstoupily v sobotu do turnaje vítězně, odehráli čeští mladíci povedenou první třetinu. Brankář Schnattinger si sice musel poradit s první větší příležitostí v podání McGroartyho, ale na druhé straně měl dobrou šanci i Šalé. Duke trefil v deváté minutě tyčku. Češi byli během úvodního dějství střelecky aktivnější (12:8) a dočkali se i vedoucího gólu, když se faulovaný kapitán Kulich ujal v 13. minutě sám trestného střílení a s přehledem proměnil.

Od druhé třetiny však zámořský výběr přidal. Ve 26. minutě vyrovnal v přesilové hře autor čtyř branek ze sobotního zámořského souboje s Kanadou (8:3) Howard. Nahrávku si připsal i brankář Muszelik. Na brankovou konstrukci zazvonil také McGroarty. Tři minuty po vyrovnání už Američané vedli zásluhou Snuggeruda a za další půlminutu zvýšil Leonard. Favorit v tu dobu zcela ovládl dění na ledě a gólu se dočkal i McGroarty. Všechny čtyři góly dal jeho tým během sedmi minut a dvou sekund.

V úvodu třetí části trefil horní tyčku Chesley, stejně dopadl na druhé straně Prčík. Ve 49. minutě stačily Cooleymu pouhé čtyři sekundy na využití početní výhody. V 53. minutě snížil Plos. Ale už za necelou minutu vrátil týmu USA, za který nastoupil i syn bývalého skvělého kanonýra Milana Hejduka Marek, čtyřbrankový náskok svým druhým dnešním zásahem McGroarty.

Přes šest inkasovaných branek ocenil trenér Petr výkon Schnattingera, který nahradil v prvním utkání chytajícího Špunara a zastavil 33 pokusů Američanů. "Schnatti zachytal, jak jsme od něj čekali. Nebudu ho chválit, od toho v brance je, aby chytil tu černou věc, ale dneska se s tím popral dobře," řekl Petr.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Landshutu (Německo):

Skupina A:

ČR - USA 2:6 (1:0, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky:
13. Kulich z trest. střílení, 53. Plos (Hamara) - 26. Howard (Casey, Muszelik), 29. Snuggerud (Cooley, Gauthier), 29. Leonard (Hutson), 33. McGroarty (Kaplan), 49. Cooley (Gauthier), 54. McGroarty (Lucius, Stramel). Rozhodčí: Palkovi (Maď.), Magnusson - Nyqvist (oba Švéd.), Cattaneo (Švýc.). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. Diváci: 1012.
Sestava ČR: Schnattinger - Hamara, Prčík, Čech, Tůma, Dvořák, Němec, Puchala - Bareš, Šapovaliv, Š. Slavíček - Šalé, D. Petr, Kulich - Melovský, Becher, Gaspar - Plos, Sapoušek, M. Soukup. Trenér: Jakub Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články