Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hanzl: Začali jsme hrát náš hokej z minulé sezony

Praha - Tak trochu darem z čistého nebe byl dvoubodový zisk hokejistů Litvínova na ledě pražské Sparty. Vyrovnání na 2:2 se dočkali v čase 59:48 zásluhou Robina Hanzla, ale s velkým přispěním domácího gólmana Tomáše Pöpperleho, kterého pak pokořil jako jediný ze všech exekutorů nájezdů František Lukeš.

Pöpperle se v osudném okamžiku pokoušel rozehrát puk, přestože kolem něho byli dva litvínovští útočníci. Jedním z nich byl právě šťastný střelec Hanzl, jenž se dokázal bleskurychle zorientovat a z otočky trefil branku. "Byla to jasná chyba 'Pepíse', který chtěl puk rychle rozehrát," řekl k vyrovnávací brance Hanzl. "Před zápasem jsme si ale říkali, že rád rozehrává," připustil šestadvacetiletý forvard.

Litvínovu se po zpackaném úvodu sezony začíná dařit a podařilo se mu zvítězit ve třetím utkání po sobě. "V šatně jsme si sedli a výkony ze začátku sezony jsme si vyříkali. Řekli jsme si, že to musí být úplně jinak. A pomohlo to. Začali jsme hrát náš hokej z minulé sezony, pár zápasů jsme ubojovali, začínáme zase hrát dobře," pochvaloval si znovuzrození litvínovského týmu Hanzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Litvínov

Vítězství Litvínova v rozstřelu nepřišlo tak úplně náhodou. Sparta totiž dosud prohrála čtyři z pěti duelů, které došly do samostatných nájezdů, přičemž její jediný gól v těchto čtyřech kláních vstřelil útočník Tomáš Netík, který je nyní na marodce. Litvínov naopak dokázal zvítězit ve všech čtyřech případech, jež do penaltové loterie došly, shodou okolností vždy výsledkem 3:2.

Litvínovský gólman Jaroslav Janus v nájezdech dokonce ještě nedostal jediný gól. "Je to loterie. Dobře se na nájezdy připravujeme, ale na druhou stranu zase hráče soupeře nějak speciálně nerozebíráme, pouze se podíváme na video z předešlých zápasů, abychom viděli, kdo má jakou kličku. Kromě Réwaye jsem dnešní vybrané hráče na nájezdy předtím jet nikdy neviděl," komentoval svoji výtečnou bilanci Janus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články