Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pöpperlemu zápas s Litvínovem nevyšel, Sparta prohrála po nájezdech

Praha - Hokejisté Sparty podlehli v předehrávce 19. kola extraligy Litvínovu 2:3 po samostatných nájezdech, stejně jako v šestém kole na severu Čech. Obhájce titulu si tak připsal poprvé v sezoně tři výhry za sebou. Litvínov vyrovnal při power play dvanáct sekund před koncem normální hrací doby, střelci Robinu Hanzlovi výrazně pomohl i chybující brankář Tomáš Pöpperle. Nájezdy rozhodl František Lukeš.

Sparta - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Už po 35 odehraných vteřinách nabídl Jánský svým faulem Spartě přesilovku, ta ji však příliš dobře nesehrála. Ve čtvrté minutě narazil po souboji do vlastní branky domácí bek Piskáček, na nohy se postavil jen za pomoci spoluhráčů a zápas pro něho velmi brzy skončil. Po chvíli se proti pravidlům provinil Sabolič a Jánskému chybělo snad jen trochu více štěstí, aby svou tečí otevřel skóre. V 17. minutě trefil levou tyč za zády brankáře Pöpperleho Pavelka.

Do vedení tak šla Sparta, když Čajkovský z kruhu pro vhazování nekompromisně propálil Januse. Zkraje druhé části uháněl sám na litvínovského gólmana Sabolič, pokus o blafák se mu však příliš nevyvedl. A Litvínov trestal, byť s vydatným přispěním Pöpperleho. Gerhát vystřelil, strážce sparťanské branky chtěl zastavený puk co nejrychleji přikrýt před dojíždějícím Kučerou, jenže ten mu pod tělem doklouzal až za čáru. Odpovědět mohl velmi brzy Buchtele dobrou ranou bez přípravy, ale Janus k sobě sklapl betony včas.

V polovině základní hrací doby putoval na lavici hanby Chaloupka a ačkoliv tam pobyl celé dvě minuty, kvartetu spoluhráčů před Janusem nestihl vypomoci včas. I proto si mohl Přibyl na konci kombinace přikopnout kotouč bruslí a uklidit ho do branky. Třetí dějství bylo hodně tuhým bojem. Pražané mohli zvýšit po šanci Cingela, sami se pak vcelku bez větších potíží ubránili při Emingerově trestu.

Při početní výhodě domácích vytáhl Janus výborný zákrok betonem proti bombě Čajkovského od modré čáry. Verva se v závěru snažila ostřelovat Pöpperleho ze všech pozic. Nakonec uspěla při power play 12 sekund před koncem po obrovské chybě sparťanského gólmana. Ten se pokoušel vyhodit, zdálo se, že i zacílit prázdnou branku Severočechů, jenže puk mu utekl a Hanzl ho pohotově z otočky poslal do odkryté branky. V prodloužení byl v akci videorozhodčí, Buchtelemu však vítěznou trefu nepřiřkl a došlo na nájezdy. Hamilton, Hübl, Kumstát neuspěli, Lukeš však ano a Réway už nedokázal odpovědět.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Litvínov

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Čajkovský, 32. Přibyl (Buchtele, J. Hlinka) - 23. Gerhát, 60. R. Hanzl, rozhodující sam. nájezd Lukeš. Rozhodčí: Pešina, Horák - Skopal, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5567.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, Polášek - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Réway, Cingel, Hamilton - A. Kudrna, Černoch, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Josef Jandač (Sparta): "Pro nás to bylo už čtvrté utkání, které jsme hráli obden. A myslím, že jsme ho zvládli docela dobře. Hráli jsme proti silnému soupeři a je jedno, kde se teď nachází v tabulce, je to obhájce titulu a jsme si vědomi jeho síly. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně a táhli to do vítězného konce, bohužel v tom závěru se stala velká chyba, která nás stála body."

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Obě mužstva hrála ze zabezpečené obrany. První třetina se mi zdála vyrovnaná, ve druhé už byla Sparta podle mě lepší; měli více střel, byli důraznější. A to pak pokračovalo i ve třetí třetině. My jsme měli v závěru velké štěstí a v nájezdech to samé. Zatím se nám v nich daří, tak doufám, že to vydrží i nadále."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články