Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hadamczik vyřešil problém: Zraněného Červenku nahradí Kousal

Praha - Reprezentace se na turnaji Karjala bude muset obejít bez pomoci útočníka Romana Červenky. Opora Petrohradu sice dorazila na pondělní sraz, má ale problémy se zády a dnes definitivně padla možnost, že by se v druhém dílu seriálu Euro Hockey Tour (EHT) představil. Místo něj byl povolán nováček Robert Kousal z Pardubic, který s mužstvem již začal trénovat.

Alois Hadamczik
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Sedmadvacetiletý Červenka, mistr světa z roku 2010, na pondělní sraz národního týmu přijel, ale se spoluhráči na led nešel. Místo toho byl v péči fyzioterapeuta Michala Truce a lékaře reprezentace Zdeňka Ziegelbauera. Následně prohlásil, že do zápasů nastoupí jen v případě, že se bude cítit stoprocentně fit.

"Pokud člověk nemůže hrát na sto procent, nemá to cenu. Pak je lepší, aby prostor dostal někdo jiný. Pokud bych byl zdravý, rád bych reprezentoval, to je jasné. Ale jinak ne. To pak člověku ani nejde a vypadá zbytečně blbě," řekl Červenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Červenka na Karjale nebude

Dopoledne se s doktory dohodl, že jeho start nemá cenu. "Nevím totiž, za jak dlouho to bude dobré. Jestli za dva dny, za pět nebo za týden," podotkl Červenka, který stále cítí bolesti v noze. Uvolňovací cvičení nezabrala.

Rolinek povede elitní formaci

Reprezentační kouč Alois Hadamczik už v pondělí připustil, že počítá reálně s variantou, že  Červenka nebude k dispozici. Do středu elitní formace se místo petrohradského útočníka postavil kapitán Tomáš Rolinek. Hadamczik chtěl původně místo Červenky pozvat Martina Adamského z Třince, který ale také není fit. K týmu se tak připojil již pátý nováček Kousal, jenž figuroval v původní nominaci mezi náhradníky.

"Když jsem se v neděli dozvěděl o problémech Romana, byl jsem zklamaný. V pondělí, když jsem ho viděl, tak jsem mu nedával moc šancí na to, že by jel. Zraněný stehenní sval není otázka jedné masáže," uvedl Hadamczik. Červenku nechtěl nutit, aby nyní reprezentoval. "Bude lepší, když se uzdraví a pojede na další turnaj do Ruska," podotkl reprezentační kouč.

Robert Kousal:

"Je to příjemné překvapení a jsem rád, že jsem tady. Vážím si toho, že mi trenér zavolal, a když dostanu šanci v zápase, tak do toho dám sto procent. Je to takový splněný sen."

Červenka i nadále patří mezi hlavní aspiranty pro start na olympiádě v Soči z hráčů působících v Evropě. "Pro mě je důležité, že hraje v klubu, který je ve špičce (KHL). Určitě je to jeden z adeptů," řekl Hadamczik. Jeho první volbou na post náhradníka byl Adamský. "Má ale problémy s tříslem, takže řekl, že by se radši doléčil a bude připraven jet na další turnaj, když jej nominujeme," vysvětlil.

K mužstvu se tak na dopoledním tréninku připojil třiadvacetiletý Kousal. "Je to další hráč z mladší generace, který když prožije atmosféru turnaje a dostane šanci v zápase, tak je to pro budoucnost (českého) hokeje jen dobře," dodal Hadamczik.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články