Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Gudas přece jen bude na světovém šampionátu hrát

Norimberk - Obránce Radko Gudas nakonec bude reprezentovat Česko na mistrovství světa. Šestadvacetiletý bek Philadelphie sice po skončení klubové sezony neprošel výstupní lékařskou prohlídkou, nakonec však povolení od zástupců Flyers přece získal. 

Radko Gudas z Philadelphie Flyers
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

"Účast dnes potvrdil generálnímu manažerovi Martinu Ručinskému a k týmu se připojí v úterý v Českých Budějovicích," uvedl mluvčí Zdeněk Zikmund. Národní tým je momentálně v Norimberku, kde v sobotu nastoupí k přípravnému zápasu proti Německu. Reprezentační trenér Josef Jandač již před odjezdem avizoval, že se o Gudasově startu stále jedná. "Pořád je tam nějaká malá šance, takže jednáme," uvedl Jandač.

Gudas, který startoval na olympijských hrách v Soči, se tak stal čtvrtou posilou z NHL pro blížící se šampionát. S týmem již trénuje brankář Petr Mrázek z Detroitu, na srazu v úterý se k reprezentaci připojí útočník Jakub Voráček z Philadelphie a obránce Jakub Kindl z Floridy. 

Zdravotní problémy naopak zabránily případnému startu útočníka Michaela Frolíka z Calgary. "Mluvili jsme spolu už před začátkem play-off a už tehdy mi sdělil, že hraje se zraněním," řekl Ručinský. Frolík má problémy s poraněným zápěstím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články