Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Frolík přiveze Stanley Cup, poté se bude stěhovat do Winnipegu

Praha - Hokejový útočník Michael Frolík se už pomalu chystá na přípravu na nové angažmá ve Winnipegu, ještě před tím ho ale čekají dozvuky oslav zisku Stanleyova poháru. Titul, který získal s Chicagem, si bude v Česku užívat 6. srpna a zvažuje, že slavnostní program spojí s krajanem Michalem Rozsívalem a dalšími dnes již bývalými spoluhráči z týmu Blackhawks Slováky Maránem Hossou a Michalem Handzušem.

Sport
zdroj: ČT4

"Dneska mi přišel email a Stanley Cup by měl přijet 6. srpna ráno. Já bych ho měl mít až do odpoledne druhého dne," prozradil Frolík, který spolu s dalšími 21 hráči z NHL absolvuje předolympijský kemp české reprezentace v Kravařích. Přesný program bude ladit právě s Rozsívalem a zkontaktuje i Hossu s Handzušem.

"Dneska jsme se dozvěděl, že Michal Rozsíval přiletěl z Chicaga. Byli jsme na dovolených, takže jsme spolu od odjezdu nemluvili. Zavolám mu a nějak se domluvíme. Myslím si, že každý ten den se Stanley Cupem strávíme sami a že by třeba přijel on na pár hodin na Kladno a já zase za ním do Vlašimi," podotkl pětadvacetiletý kladenský odchovanec.

Část sezony při výluce strávil na hostování v Chomutově, kam jej také lákají k oslavám, ale Frolík ještě neví, co v nabitém programu půjde stihnout. "Musím se jim ozvat, ale bude to těžké sladit. Jsou to dvě ztracené hodiny jen na cestě. Uvidíme," prohlásil.

Také v příštích dnech uvidí, zda oslavu propojí s Hossou a Handzušem. Na Slovensku bude Stanleyův pohár 9. a 10. srpna. "Ještě v Chicagu jsme se bavili, že bychom to mohli dát dohromady a vidět se všichni. To se už nemusí opakovat. Budeme si volat, když budou chtít, tak si myslím, že přijedeme," doplnil Frolík.

Týden po zisku trofeje s Chicagem jej klub vyměnil do Winnipegu a v létě tak čeká Frolíka stěhování. "Všechno jsem nechal v bytě. Okolo 10. srpna jedu do Montrealu trénovat jako každý rok s partou kluků a pak zmizím na víkend do Chicaga zabalit, vyklidit byt a přemístit se do Winnipegu," plánuje si Frolík.

Loučení s Chicagem pro něj bylo těžké, ale už se těší na novou výzvu v týmu Jets. Věří, že dostane i větší prostor na ledě. Bude také bojovat o start na olympiádě v Soči. "Myslím, že by měli jet hráči s aktuální formou, bude to v únoru a bude hodně zápasů odehraných," podotkl Frolík. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články