Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ztráta pro Lotyšsko a Vítkovice. Bukarts má zlomený prst, zmešká olympiádu i základní část

Lotyšská opora přijde o olympiádu. Vítkovický útočník Roberts Bukarts nebude hrát v Pekingu kvůli zranění z pátečního utkání hokejové extraligy s Kladnem. Na Twitteru o tom informovala lotyšská hokejová federace. Podle Vítkovického klubu má Bukarts po seknutí Jakea Dotchina zlomený prst levé ruky a zřejmě zmešká i zbytek základní části extraligy.

Zranění utrpěl v předposlední minutě třetí třetiny zápasu s Kladnem, které Vítkovice porazily 2:1 v prodloužení. "Roberts dostal v závěru zápasu sekyru do ruky. Lékaři zjistili, že má komplikovanou zlomeninu prstu. To znamená, že nebude moci reprezentovat Lotyšsko na olympiádě a čeká jej dlouhá rekonvalescence. Původní odhady počítají s tím, že minimálně do konce základní části nebude moci hrát," uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Bukarts měl být jedním ze tří zástupců české nejvyšší soutěže v lotyšském výběru. Po jeho zranění zůstali v mužstvu litvínovský obránce Uvis Janis Balinskis a plzeňský útočník Martinš Dzierkals.

Jednatřicetiletý Bukarts, který v minulosti nastupoval také za Zlín, Třinec a Spartu, je momentálně nejproduktivnějším hráčem Vítkovic. Ve 32 extraligových zápasech nasbíral osm gólů a 18 asistencí. Na olympiádě si mohl zahrát poprvé.

Lotyši vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. února duelem proti Švédsku, o den později je ve skupině C čeká Finsko a v neděli 13. února Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články