Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Třinec jde ve finále opět do vedení, ke skalpu Pardubic dovedl Oceláře famózní Hudáček

V extraligovém finále má podruhé navrch Třinec. Obhájci titulu potěšili po přesunu série do Slezska své příznivce, zvítězili 4:3 a vedou 2:1 na zápasy. Dvěma góly a asistencí zazářil slovenský reprezentant Libor Hudáček, čímž se posunul do čela kanadského bodování play-off. Na straně Dynama nasbíral tři asistence Tomáš Zohorna. Finálová série bude pokračovat v neděli znovu ve Werk Areně.

Roman Will z Pardubic inkasuje gól v Třinci
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Podali jsme výborný výkon ve všech formacích, na všech postech včetně brankáře Ondry Kacetla," pochvaloval si po utkání trenér Ocelářů Zdeněk Moták.

V sestavě domácích scházel zraněný obránce Marinčin, hosté nastoupili bez útočníka Pánika. Ten doplatil na fauly v předchozích finálových zápasech a šanci místo něj dostal Říčka.

Stejně jako v minulých duelech byli střelecky aktivnější hráči Dynama, výraznější šance si ale vytvářeli Oceláři. Již ve 2. minutě mohl otevřít skóre Nestrašil, Will byl ovšem připraven. Při pardubické přesilovce a chybné rozehrávce se dostal do samostatného nájezdu Hrehorčák, nezakončil ale ideálně.

V 11. minutě již Třinec vedl, Daňovu přihrávku si do branky nešťastně srazil Hájek. Východočeši však rychle odpověděli, když po ukázkové kombinaci zakončil o dvě minuty později do odkryté branky Radil. Poté fauloval jeho spoluhráč Zohorna a Hudáček rychle využitou přesilovou hrou vrátil Slezanům vedení.

Na začátku druhé části se do slibné příležitosti dostal Vrána. Vedení Ocelářů ale zvýšil až ve 24. minutě Hudáček, který se trefil od modré a dal šestý gól v play-off. "Sedlo mi to, byl jsem efektivní. Jsem rád, že jsem týmu góly pomohl," lebedil si po zápase Hudáček.

Dynamo zareagovalo na dvoubrankové manko zvýšenou aktivitou a Kacetl byl v permanenci. Sedlák, Zohorona ani Adam Musil ho však nepřekonali, Košťálek orazítkoval tyč. Ve 37. minutě už se hosté prosadili, když z rychlého protiútoku snížil Mandát.

Přidat klid na třinecké hokejky mohl ovšem v úvodu třetí třetiny Daňo, Willa ale podruhé nepřekonal. Na druhé straně se do slibné pozice prodral Košťálek, ani on se mezi střelce nezapsal. Z brejku zahrozil Nestrašil a po dalším pardubickém zaváhání v rozehrávce si málem srazil puk do sítě Vála.

Třinec se přece jen čtvrtého přesného zásahu dočkal, když se v 57. minutě prosadil z dalšího brejku Nestrašil. Východočeši odvolali Willa a Adam Musil v power-play snížil, vyrovnat se jim ale nepovedlo.

"Zápas se mi hodnotí těžce. Myslím si, že jsme byli aktivnějším týmem. Víme, jak Třinec hraje, říkáme si to pořád dokola. Musíme být efektivnější," řekl pardubický útočník Martin Kaut. "Jsem naštvaný i sám na sebe, protože jsem měl dost šancí a potřebuju to trefit. Chtělo by to nějaký odraz, musíme tomu jít více naproti. Je to ale jen 2:1 a v neděli je nový den. Přidáme, abychom to srovnali," dodal.

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Daňo (L. Hudáček, Šenkeřík), 16. L. Hudáček (Kundrátek, P. Vrána), 24. L. Hudáček (Nestrašil, Kundrátek), 57. Nestrašil (D. Voženílek) – 13. Radil (T. Zohorna, Čerešňák), 37. Mandát (T. Zohorna, Will), 59. A. Musil (Radil, T. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Květoň – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Třinec: Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, M. Roman. Trenér: Moták.
Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, Sedlák, M. Kaut – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, A. Musil, Říčka – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články