Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Že měli nového trenéra, nehrálo roli, hrajeme podle svých not, říká Bartošák

Podruhé za sebou nedostal gól. Brankář Patrik Bartošák odolal všem střelám hokejistů Mladé Boleslavi a Hradec Králové vyhrál potřetí za sebou, tentokrát 3:0. Mountfield naplno bodoval potřetí za sebou a navázal na vydařené výkony před reprezentační přestávkou. Středočechy vedl poprvé nový hlavní trenér Richard Král, což ale podle Bartošáka nebylo důležité.

Patrik Bartošák
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Určitě jsme se nebáli toho, že má Boleslav nového trenéra. Připravovali jsme se na ně stejně jako na ostatní. A jestli mají nového trenéra, nebo ne, to pro nás nehrálo roli. Samozřejmě jsme se o tom zmínili, ale že bychom se klepali, jaká Boleslav na nás nastoupí, to ne," řekl Bartošák.

Za klíč k úspěchu označil v lehké nadsázce vyšší počet vstřelených branek. "Věděli jsme, že jsou pod jakousi dekou, takže budou bojovat a budou se snažit jít za každým gólem. Věděli jsme, že když budeme hrát svoji zodpovědnou a zabezpečenou hru, máme velkou šanci domácí porazit. A to jsme dnes taky udělali," podotkl.

Bartošák si v utkání připsal jen 18 zákroků, přičemž nejméně práce měl na začátku. "V první třetině jsem byl spíš studenej, šla na mě jedna dvě střely. Ve druhé části jsme hráli možná roztaženěji, než jsme chtěli, a domácí jsme dostali trochu do zápasu. Dali jsme jim pár šancí, pár přesilovek. Tam jsem se do toho fyzicky dostal a trochu se i zahřál. Naštěstí jsme to udrželi na nule," řekl Bartošák.

Odchovanec Kopřivnice čelil v první dvacetiminutovce jen třem střelám. I když většina fanoušků ve Škoenergo areně čekala v úvodu aktivitu domácích, Bartošák ne.

"Abych pravdu řekl, já nikdy nic nečekám. Pokaždé se všichni v týmu připravíme tak, abychom hráli to, co chceme. Od žádného soupeře nic moc neočekáváme, nic moc si neříkáme, jak na nás soupeř vletí. Dneska na vás může vletět v podstatě každý. Že se to tu nestalo, je zajímavé, ale my se hlavně soustředili na to, ať hrajeme podle našich not," vysvětlil.

Bartošák čistým kontem navázal na nulu z Litvínova. "Určitě je to povzbuzení, balzámek na duši po sérii, kdy jsme ztráceli body. Teď vyhráváme s jedním gólem vzadu nebo s nulou, což je pro nás všechny znamení, že asi něco děláme dobře. A že bychom se měli držet směru, který jsme poslední dobou nastolili," podotkl.

Královéhradečtí hráči již po předchozí výhře mluvili o tom, že chtějí konsolidovat výkony a pravidelně bodovat. Aby nebyli na výsledkové houpačce. "Dneska v Boleslavi jsme to naprosto předvedli. Až na pár pasáží v přesilovkách, kdy si šance vypracovali. Jinak jsme byli jednoznačně lepším týmem a navázali na výkony z posledních kol před repre pauzou," řekl Bartošák.

Účastník olympijských her i mistrovství světa, který se do extraligy vrátil před sezonou z Finska, by se vůbec nezlobil, kdyby sérii neprůstřelnosti ještě prodloužil. "V pátek hrajeme doma s Třincem, bylo by pikantní, kdyby se to povedlo prodloužit. Ale na to se nesoustředím, dívat se musíme na cestu, kterou jsme si nastolili. A pokračovat v ní. Sbírat hlavně konzistentně body," dodal Bartošák, který v minulosti v Třinci působil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články