Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Královo angažmá v Mladé Boleslavi začalo porážkou, Bartošák zamkl branku

Působení trenéra Richarda Krále u hokejistů Mladé Boleslavi odstartovalo nezdarem. Bruslaři totiž v dohrávce 16. kola padli s Hradcem Králové 0:3 a zapsali šestou prohru v řadě. I nadále jsou proto poslední v tabulce s odstupem čtyř bodů za třináctými Vítkovicemi. Mountfield vyhrál potřetí za sebou a posunul se na šesté místo. Čtvrtým čistým kontem v sezoně se blýskl brankář Patrik Bartošák.

Patrik Bartošák v akci v brance Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Král při premiéře vsadil na shodné složení útočných řad, jaké bylo v minulém duelu v Karlových Varech. Jeho noví svěřenci ale začali vlažně a v ofenzivě nebyli vůbec nebezpeční. Bartošák si první zákroky připsal až při Okuliarově vyloučení a se šancí Skalického si poradil.

Novotného v mladoboleslavské brance naopak hned v úvodu vystrašil pohotovou tečí Okuliar a domácí gólman krátce nato také inkasoval. Ve 12. minutě jej překonal Chalupa, který na brankovišti tečoval Talmášiho přihrávku. Hradecký útočník dal první gól v sezoně.

Ve druhé třetině domácí v útoku viditelně přidali a tlačili se před Bartošáka. V koncovce se jim ale nedařilo. V polovině utkání se do dobré šance dostal volný Roman, hradecký gólman byl ovšem připraven. Následně se štěstím zastavil i akci Rohdina.

Východočeši se spíše bránili, ve 36. minutě ale byli blízko druhého gólu. Novotný sice nedokázal napoprvé zkrotit střelu Eberleho, v pádu však puk mířící za brankovou čáru hokejkou stihl odehrát. Vzápětí se ale do další šance dostal Estephan a ve 38. minutě se už hosté prosadili. Rychlý protiútok zakončil Jasper.

Mladoboleslavští se mohli vrátit do hry ve dvojnásobné početní převaze, ale 101 sekund dlouhou výhodu na přelomu druhé a třetí části nedokázali využít. Hosté poté přestáli i třetí Okuliarovo vyloučení v zápase, při kterém se proti Lantošimu vytáhl Bartošák.

Poslední slovo měl při power-play domácích Perret. Bruslaři doma neuspěli pošesté v řadě a nenavázali na sérii čtyř výher ve vzájemných zápasech.

Dohrávka 16. kola hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav – Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. M. Chalupa (Tamáši, Okuliar), 38. Jasper (Zachar, Blain), 59. Perret. Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Rampír, Thuma. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2391.

Mladá Boleslav: F. Novotný – Gewiese, Pyrochta, Osburn, Jánošík, Pláněk, Bernad, A. Čech – Lantoši, Järvinen, Skalický - Rohdin, Fořt, J. Aaltonen – Malát, O. Roman, Suchý – J. Stránský, Závora, J. Půček. Trenér: Král.

Hradec Králové: P. Bartošák – Blain, Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, P. Marcel – Eberle, Miškář, R. Pavlík – M. Chalupa, Tamáši, Okuliar 0 Estephan, Lalancette, Perret – Jasper, Zachar, Šťastný. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články