Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Záchranářský tým na lavičce Pardubic zůstává. Razým pokračuje i s asistenty

Extraligu se povedlo udržet, tím pádem není důvod ke změně. Na lavičce hokejistů Pardubic bude i v příští sezoně stát Milan Razým se svými asistenty Michalem Mikeskou a Petrem Čáslavou. Vedení Dynama se s celým triem dohodlo na prodloužení angažmá na další sezonu.

Trenérské duo Pardubice Razým - Mikeska
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Trenéři zvládli cíl, který dostali od vedení při jejich nástupu, což byla záchrana nejvyšší soutěže pro Pardubice. Za to jim představenstvo klubu chce ještě jednou poděkovat. I z tohoto důvodu jsme rádi, že trenérské trio vyjádřilo ochotu nadále vést náš A-tým a přistoupilo na podmínky, které reflektují současnou situaci s epidemií koronaviru," řekl člen představenstva hokejového klubu Dušan Salfický.

Osmapadesátiletý Razým převzal Pardubice 10. prosince a nahradil Radka Bělohlava. Šlo o druhou změnu v Dynamu na pozici hlavního kouče v sezoně, protože Bělohlav se předtím 5. října posunul do této role z pozice asistenta místo odvolaného Ladislava Lubiny.

I přesto, že Pardubice poslední dva zápasy pod Bělohlavem vyhrály, zůstávaly před Razýmovým nástupem s 27 body z 26 utkání poslední o tři body za předposledními Vítkovicemi. Nakonec skončily po posilování kádru s 64 body z 52 zápasů jedenácté o čtyři body před sestupujícím Kladnem.

"Jsem rád, že jsme se všichni společně domluvili. S Michalem a Petrem jsme si sedli a výborně fungujeme. V současné době mají hráči ještě tři týdny odpočinek a pak bychom měli začít jedenáctitýdenní letní přípravu," řekl Razým.

Hráči Dynama mají volno. Pokud to situace při pandemii koronaviru dovolí, měli by se k letní přípravě sejít na konci dubna. Na led by měli znovu vyjet v polovině července. Extraliga má naplno vypuknout podle předběžného plánu v pátek 18. září.

"Čekáme, jak se bude situace vzhledem k opatřením dále vyvíjet, a máme pro hráče připravené individuální tréninkové plány," doplnil Razým. Bývalý obránce vedl před působením v Pardubicích v extralize také Plzeň a Litvínov.

S Plzní získal v roce 2012 bronz a o rok později titul. Na lavičce Západočechů skončil předčasně v listopadu 2014. Potom trénoval prvoligovou Slavii a na startu sezony 2018/19 se přesunul do Litvínova, z jehož lavičky byl odvolán loni v únoru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články