Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Záchranářský duel má dohru. Novotný ze Zlína dostal trest na tři zápasy, kladenský Beran na jeden

Zlínský obránce Martin Novotný dostal od disciplinární komise extraligy třízápasový trest za faul loktem na útočníka Antonína Melku z Kladna. Dvaatřicetiletý Novotný byl za zákrok v úterním duelu 38. kola hraném v Chomutově vyloučen v úvodu poslední třetiny na pět minut a do konce utkání. Za faul ze stejného zápasu na zlínského útočníka Radka Veselého byl potrestán suspendací na jedno kolo také forvard Rytířů Matěj Beran.

Matěj Beran
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík překvalifikoval u Novotného zákrok na nedovolený zásah do hlavy nebo krku. "V okamžiku zákroku nebyl ani jeden z hráčů v držení kotouče. Hráč (Novotný) reagoval na předchozí přidržení hole ze strany protihráče tím, že se ohnal dozadu a protihráče zasáhl loketním chráničem do obličeje, čímž mu způsobil krvácivé zranění. Přitom si musel být vědom, že v prostoru, kam úder směřuje, se nachází hlava protihráče," uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

Novotný bude chybět Zlínu v pátečním utkání v Olomouci a v dalších dvou, kterými by měly být zápasy doma proti Mladé Boleslavi v neděli 16. ledna a o dva dny později v Plzni. Pokud tedy nedojde k další změně rozpisu poté, co byl Beranům odložen z pátku 14. ledna duel v Třinci, který je kvůli koronavirové nákaze v karanténě.

Beran byl potrestán za zákrok, za který jej sudí v utkání nevyloučili. Ujčík se jím zabýval na základě podnětu zlínského klubu. Osmadvacetiletý Beran bude Rytířům chybět v neděli v domácím azylu v Chomutově proti Olomouci.

"Zákrok byl veden na protihráče, který byl podle pravidel v držení kotouče. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a hráč se před ním neodrazil, při střetu však nade vší pochybnost zasáhl protihráče pravým ramenem do oblasti hlavy. Ze záběrů je navíc zřejmé, že si byl postavení protihráče vědom, ale neučinil nic, aby důsledky střetu minimalizoval," prohlásil Ujčík.

Zdroj
ČTK, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články