Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Záchranářský souboj vyhrál Zlín, na Kladno ztrácí jen tři body

Kladno nezvládlo důležitý souboj se Zlínem. Domácí Rytíři v Chomutově padli ve 38. kole extraligy 1:3 a dovolili v tabulce poslednímu soupeři přiblížit se na rozdíl tří bodů. O výhru hostů se gólem zasloužili Zabusovs, Ferenc a Fryšara, kladenský Plekanec vyrovnával na 1:1. Berani se tak radovali po třech prohrách. 

Tomáš Plekanec z Kladna na buly proti zlínskému Antonínu Honejskovi
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"My jsme se na zápas připravovali už od půlky prosince. Bylo to zatím nejdůležitější utkání sezony. Zase jsme se jim přiblížili. Ale to není konec. To je pro nás teď začátek. Musíme předvádět stejnou výkonnost a nasazení v dalších utkáních. Protože to jednou předvedeme, urveme nějaký body, pak se nám to na tři zápasy ztratí. Takže musíme pokračovat v nastoleném tempu," řekl Ferenc.

Oba celky se snažily být od začátku střelecky aktivní, ale domácí Bow i hostující Kašík pokusy spolehlivě kryli. V osmé minutě měl první velkou šanci po Beranově přihrávce domácí Zikmund. Úspěšný zákrok si připsal i kladenský náhradník Stahl, který musel na 75 sekund do brankoviště za Bowa a poradil si s Okálovým individuálním řešením přečíslení.

Dvě příležitosti pak měli Rytíři při Němcově vyloučení. Kubík po Jágrově přihrávce minul a po Zikmundově nabídce ztroskotal na Kašíkovi Kristo. V 17. minutě se radoval Zlín, když se po vhazování dostal puk k volnému Zabusovsovi, který překonal Bowa. Kladno si pak při Okálově trestu šanci nevytvořilo.

Na přelomu první a druhé části byli Berani při své první početní výhodě nebezpečnější. Už po pauze si Bow poradil s Honejskovou dorážkou po odrazu puku od zadního mantinelu a zlikvidoval i šanci osamoceného Malleta.

Při Okálově trestu se domácí dočkali šťastného vyrovnání. Plekancovu přihrávku si srazil do vlastní branky Sedláček. Otočit stav mohl Kristo, který se dostal před Kašíka, ale zakončil mimo.

"První třetina od nás byla vlažná. Nešly nám nohy. Pak jsme si k tomu něco řekli v kabině. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, dali gól, ale bylo tam ještě daleko víc šancí. Tlačili jsme, ale bohužel jsme to tam nedorvali. Tři body bere Zlín a to je to, co se stát nemělo," uvedl kladenský obránce Marek Baránek.

Na začátku třetí třetiny po Kubíkově pokusu z pravé strany už za brankou zvedal Melka radostně ruce, ale puk skončil v boční síti. Větší možnost měl Gazda, ale sám před kladenským gólmanem s bekhendovým zakončením neuspěl. Ve 44. minutě dostal Novotný za faul loktem na Melku trest na pět minut a do konce utkání. Rytíři ale výhodu, kterou o dvě minuty zkrátil Melkův faul a o dalších 36 sekund Zikmundovo vyloučení, nevyužili.

"Pětiminutovou přesilovku jsme měli využít. My jsme tam ještě udělali faul. Za mě strašná škoda, bohužel Zlínu to tam pak padlo," prohlásil Baránek. Podle něj nelze mít ze snížení náskoku jen na tři body obavy. "Já bych se na to vůbec neupínal a šel od zápasu k zápasu, abychom sbírali body a uvidíme, jak to bude. Věřím, že bodů je ještě dost a doufám, že to zvládneme."

Zkrácenou přesilovku pak Zlín nevyužil a po jejím konci v největší šanci minul Mallet. Zikmund si po návratu na led vynutil Hanouskův faul, v přesilovce přestřelil Hlava a neuspěl ani Zikmund. V 54. minutě Pytlíkův pokus skončil těsně vedle pravé tyče a na druhé straně rozhodl přesnou střelou od modré čáry Ferenc.

"Byla to asi trošku Ronaldovka. Motalo se to tam, puk stál. Tak jsem si říkal jenom to sklopit a hodit to na bránu. Zaplavalo to a byl to gól. Nic super sehraného, jen klasicky trefit bránu," prohlásil Ferenc.

Za 54 sekund dovršil výsledek po Okálově pokusu z dorážky Fryšara. Při Beranově vyloučení ještě pomohla Bowovi po Michasjonokově střele horní tyčka.

38. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - Berani Zlín 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Plekanec (Baránek, Jágr) - 17. Zabusovs (R. Veselý), 56. Ferenc, 57. Fryšara (Okál). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:4, navíc M. Novotný (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Kladno: Bow (8.-9. Stahl) - Wood, Ticháček, Kehar, Baránek, J. Suchánek, Funk - Hlava, Plekanec, Kubík - Jágr, M. Filip, Pytlík - M. Beran, Zikmund, Melka - Kristo, M. Indrák, Routa. Trenér: D. Čermák.

Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek - Mallet, Honejsek, Kubiš - Michasjonok, Hejcman, Okál - Flynn, R. Veselý, Zabusovs - Fryšara, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: L. Jenáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články