Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vítkovice v dohrávce podlehly Plzni, v přesilovce rozhodl Bulíř

Vítkovice v dohrávce 10. kola extraligy podlehly na domácím ledě Plzni 2:3. Ostravané dvakrát dotáhli vedení soupeře, když jednou se při návratu do vítkovického dresu trefil i Dominik Lakatoš, Západočeši ale pokaždé kontrovali a přesilovkový gól Michala Bulíře ze 49. minuty byl vítězný. Vítkovice si připsaly čtvrtou porážku v řadě.

Utkání Vítkovice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice na soupeře vyrukovaly poprvé s navrátilcem z Finska Lakatošem, který zaujal místo v první formaci a svou aktivitou od začátku zaměstnával hostující obranu. Dostal se i do několika zakončení, ale žádná ze situací nebyla tak nebezpečná jako akce plzeňského Kodýtka, který v přesilovce ve 12. minutě trefil tyčku.

Domácí se opět v ofenzivě trápili a odskakovaly jim puky, což nejlépe vystihlo promarněné přečíslení Fridricha s Maroszem, a tak skóre otevřeli Západočeši. Budík poslal ve 22. minutě parádní pas mezi čtveřici protihráčů rozjetému Mertlovi, který na útočné modré čáře vzorně převzal puk a z krátkého sóla překonal Stezku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Plzeň

Hra dostala větší spád a Vítkovice několikrát ohrozily Pavláta, ale změnu skóre přinesl až Kochův průnik po levém křídle, jeho střílená přihrávka před bránu a pohotová teč Krenželoka z brankoviště.

Škodě mohl vzápětí vrátit vedení Jiříček, který však nedokázal potrestat Dejovu chybu. Zato Maroszovo vyloučení dokázal Thorell ve 46. minutě ztrestat už po osmi sekundách přesilové hry, když se příklepem razantně trefil pod horní tyčku.

Ostravané odpověděli rychle a agilní Lakatoš se po několika nevyužitých šancích dočkal gólu a ve 48. minutě vyrovnal na 2:2.

Jenže hned vzápětí Lakatoš za sekání na trestné lavici doplnil spoluhráče Deje a Plzeň v početní výhodě pět na tři potřetí v zápase strhla vedení na svou stranu zásluhou Bulíře, který po krátce po vhazování prostřelil Stezku.

Po divoké tříminutovce už další gól nepadl. Vítkovice sice protivníka zatlačily, ale toporná snaha vyrovnání nepřinesla a chybělo málo, aby při power-play inkasovaly od Schleisse počtvrté.

HC Vítkovice - HC Plzeň 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. L. Krenželok (Koch, J. Hruška), 48. Lakatoš (L. Krenželok, R. Polák) - 22. Mertl (Budík, Kremláček), 46. G. Thorell (Bulíř, Čerešňák), 49. Bulíř (Dzierkals, Mertl). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 3905.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Fridrich, Marosz, Roberts Bukarts - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Budík, Kremláček, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Dzierkals - M. Lang, Mertl, F. Suchý - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Adamec, F. Přikryl, Kantner. Trenér: Baďouček a M. Říha ml.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články