Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vítkovice se chtějí omluvit fanouškům za debakl s Plzní, Sparta zase živí vítěznou sérii

Už jednou letos dlouhou šňůru výher měli. Po devíti výhrách v řadě v říjnu chtějí hokejisté Sparty nyní prodloužit stávající sérii šesti úspěchů. Ve středeční dohrávce 22. extraligového kola zase domácí Vítkovice potřebují smazat střeleckou mizérii, když za 120 minut hry vstřelily jediný gól. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport či webu ctsport.cz od 17:20.

Ostravané potřebují odčinit především nedělní domácí porážku 0:5 s Plzní. "Musíme podat úplně jiný výkon než v posledním zápase a předvést úplně jiný přístup. Musíme mít úplně jiné nasazení. Čekají nás teď velmi kvalitní soupeři. Jsou to top týmy, svou sílu dokazují stabilně po celou sezonu. Jen výkon každého hráče na hranici schopností nám může zajistit úspěch," uvedl trenér Pavel Trnka. Jeho svěřence čeká hned ve čtvrtek další domácí zápas proti Mladé Boleslavi.

Před Pražany je třetí ze série celkem čtyř duelů v arénách soupeřů. Předchozí zápasy v Litvínově a Mladé Boleslavi sice nerozhodli v základní hrací době, ale v obou případech brali i druhý bod. V tomto ohledu se jim daří na výbornou. Prodloužení či následné nájezdy už sehráli v osmi zápasech od startu sezony a radovali se v sedmi z nich. A zcela bez bodů zůstali z 21 utkání pouze třikrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav – Sparta

"Občas je to upracované nebo to nevypadá moc hezky, ale takové zápasy jsou a budou třeba v play-off. I když to je ještě daleko. Ale jsme rádi, že body sbíráme. Tabulka je nahuštěná, každý bod je pro nás dobrý," podotkl útočník Michal Řepík.

V Ostravě očekávají sparťané další urputnou partii. "Čekám, že to bude bojovný hokej. Jako každý rok. Domácí mají výborného gólmana. Musíme si vytvořit tutovky a proměnit je. Pojedeme si pro body," doplnil brankář Matěj Machovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články