Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Diváci v Mladé Boleslavi gól ze hry neviděli, nájezdy rozhodl sparťan Řepík

Šlágr 21. kola extraligy mezi třetí Mladou Boleslaví a vedoucí Spartou gól v základní hrací době nenabídl, a tak o výhře 1:0 po samostatných nájezdech rozhodl hostující kapitán Michal Řepík, který se jako jediný prosadil v dovednostní soutěži. Čistým kontem se blýskli jak domácí Gašper Krošelj, tak vítězný Matěj Machovský. Pražané tak odskočili soupeři na rozdíl sedmi bodů.

"Viděli jsme skvělý zápas. Pro mě jeden z nejlepších v celé sezoně, které jsme hráli. Oba týmy byly agresivní a nebyl na ledě na nic čas. Vím, že fanoušci chtějí vidět góly, ale šance byly na obou stranách. Gólmani byli skvělí. Jsme rádi za dva body, ale byli bychom rádi i za jeden," řekl trenér Sparty Uwe Krupp.

Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, při kterém se domácí rozloučili s bývalým obráncem Janem Hanzlíkem. Sedmatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi, který se Spartou při dlouholetém působení v Praze získal tři mistrovské tituly, ukončil po uplynulé sezoně kariéru.

Do první šance se dostal ve druhé minutě hostující Pech, ale Krošelj zasáhl betonem. Na druhé straně měli možnosti Ševc a Flynn. Domácí gólman ale vzápětí musel krýt Kudrnovu možnost. Postupně se na ledě ale odehrával především tuhý boj a šancí ubylo. Až ve 14. minutě nabídl Jeglič v přečíslení puk Ciencialovi, ale ten minul.

V úvodu druhé části přečkali domácí Ševcův trest a ve 25. minutě sami byli při Řepíkově vyloučení blízko branky. Šťastný zamířil do horní tyče. Hned po návratu z trestné lavice sice překonal Krošelje po objetí branky Řepík, ale po trenérské výzvě domácích sudí Pešina s Pražákem gól neuznali pro Pechovo nedovolené bránění brankáři.

"Já jsem to neviděl, ale když se na to koukali, tak věřím tomu, že nějaký kontakt s gólmanem tam asi byl a správně to neuznali. Doufám, že to tak bude," prohlásil Řepík.

Mladá Boleslav se ubránila i při Jegličově trestu a v polovině utkání mohl otevřít skóre po spolupráci s Vondrkou Cienciala, ale ztroskotal na Machovském. V 37. minutě se prosadil individuálně Klepiš, ale sparťanský gólman byl opět neprůstřelný. Před druhou pauzou při Zbořilově trestu nestihl zakončit kombinaci před odkrytou brankou Rousek.

Ve třetí třetině měli domácí převahu, ale Sparta se úspěšně bránila. V 50. minutě při trestu Dvořáčka vystřelil Buchtele puk do hlediště a hosté odolali i 100 vteřin v oslabení tří proti pěti.

"Taková přesilovka by se měla využívat. Musíme respektovat, jakou má Sparta sílu. Je dobře, že jsme nedostali gól, ale nějaký bychom doma dát měli. Jsou z toho takové smíšené pocity," řekl obránce Mladé Boleslavi Marek Hrbas.

Krošelj si s pokusy Pražanů také poradil a duel dospěl do prodloužení. Ani pětiminutové nastavení nerozhodlo a v rozstřelu se jako jediný z deseti exekutorů prosadil ve třetí sérii Řepík.

"S trenérem gólmanů Petrem Přikrylem jsme se bavili na střídačce, co udělat. Rozhodl jsem se dopředu pro střelu nad vyrážečku nahoru a povedlo se mi to trefit dobře. Jsem rád, že z toho byl gól," řekl Řepík.

21. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 0:1 po sam. nájezdech

Rozhodující sam. nájezd: Řepík. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:4. Diváci: 3912.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka - D. Šťastný, Bičevskis, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Jeglič, Cienciala - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Sparta Praha: Machovský - Blain, Kalina, Jurčina, T. Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Rousek, Pšenička. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články