Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Veterán z druhé ligy Luka se vrátil do Třince a rozhodl o vítězství mateřského klubu

Třinec - Extraligový souboj Třince s Chomutovem rozuzlil naprosto nečekaně třiatřicetiletý útočník Vladimír Luka. Výpomoc domácích hokejistů z farmy ve Frýdku-Místku v třetí nejvyšší soutěži dala v penaltovém rozstřelu oba nájezdy a zařídila Ocelářům vítězství 4:3. Třinecký odchovanec se tak na "stará kolena" dočkal zadostiučinění na domácí půdě a v barvách mateřského klubu. 

Slavící hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Luka po letech paběrkování v nižších soutěžích a polské lize rozhodl svůj druhý extraligový duel v životě. "Druhý zápas, první gól. Já jsem rád za každou šanci. Zase mě baví hokej po dlouhých letech," řekl Luka, který v extralize debutoval 14. října proti Plzni.

I když s extraligovou rychlostí má na ledě občas potíže, nezapře šikovné ruce. Důvěra od trenérů v penaltovém rozstřelu ho prý ani nepřekvapila. "Já jsem to čekal. Malda (Marek Malík, druhý trenér Třince) mě z Frýdku zná, daří se mi tam. Prostě jsem si věřil," řekl Luka. Kopřivu dvakrát překonal přesným švihem na lapačku. "Je to moje oblíbené zakončení. Jsem rád, že to i tady vyšlo," řekl.

Lukův příběh stojí za povšimnutí. Ještě před dvěma roky oblékal dres Karviné v krajském přeboru. Takřka celou seniorskou kariéru pendloval po druholigových či třetiligových štacích v Porubě, Prostějově, Orlové či Šumperku, ale během působení v polském Sosnowci dokázal získat i korunu krále střelců. "V mládí jsem si to asi pokazil. Nebo ne úplně pokazil, ale teď už to je jedno. Nechci se k tomu vracet. Užívám si každý den, co jsem tady," řekl Luka.

Svou dnešní zručností v samostatných nájezdech by si vysněné extraligové angažmá mohl minimálně prodloužit. I kabina plná velkých jmen jako Irgl, Polanský, Kopecký či Adamský jeho střelecké dovednosti rozpoznala. "Když máme nějaké soutěže, posílají mě kluci vždycky jako prvního. Mám to rád tuhle disciplínu," usmál se Luka.

Pomáhá mu, že z Frýdku-Místku není zatížen sérií neúspěchů, kterými Třinec v sezoně prochází. "Kluci chtějí, ale ta deka tu trošku je. Nelepí jim to, i dneska to bylo vidět, ale aspoň jsme měli to štěstí a v závěru dokázali srovnat," řekl Luka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články