Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Drama s Chomutovem v nájezdech ovládl Třinec

Třinec - Oceláři si zajistili důležité vítězství nad nepříjemným soupeřem z Chomutova, když zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Výhra Třince se nerodila lehce, Slezané se hned v úvodu utkání dostali do vedení, které navýšili na začátku prostřední části, poté ale třikrát během osmi minut zaúřadovali Severočeši a dlouho se zdálo, že míří za vítězstvím. Patnáct vteřin před koncem ale srovnal Plíhal a ve čtvrté sérii nájezdů rozhodl Luka. Třinec tak po třech porážkách konečně zvítězil, dva góly a asistenci si připsal Tomáš Kopecký.

Tomáš Plíhal, Vladimír Roth, Jakub Orsava
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třineckou sestavou se po posledním nezdaru s Olomoucí prohnal uragán. Pohromadě nezůstal jediný útok, z farmy ve Frýdku-Místku byli povoláni Káňa s Lukou, chvíli před utkáním se k týmu připojil obránce Slovák i navrátilec z Mladé Boleslavi Žejdl a už ve čtvrté minutě se dostavil dílčí efekt. Kopecký zůstal po chybě chomutovské obrany sám před brankou a zasunul puk mezi Kopřivovými betony do sítě.

Rychlý gól přišel, vicemistr však herně opět kulhal. Hosté byli postupem času stále dotěrnější. Červenka se ve 12. minutě poprvé zviditelnil pasem na Pospíšila, kterého vychytal Hrubec. Piráti pak v přesilovce zaujali i velkou hrubkou při bránění. Domácí se po ní dokonce ve dvou řítili sami na Kopřivu, ale ten Douderův pokus zneškodnil.

Zákrok večera ale vzápětí patřil Hrubcovi. Chomutov po Tomicově dorážce do prázdné branky už takřka zvedal ruce, ale domácí gólman zázračně holí puk vyrazil a schoval do rukavice.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov

Přestože Třinec hned v úvodu druhé části znovu zásluhou Kopeckého z dorážky zvýšil na 2:0, soupeř přebral taktovku. Za 193 sekund bylo srovnáno: Hřebejk na brankovišti před Hrubcem tečoval Ruttovu střelu a po dalších chomutovských manévrech v útočném pásmu se zblízka prosadil i extřinecký Květoň.

Hosté pak nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, skóre však otočili při vyrovnaném počtu sil, když se parádní trefou o břevno blýskl Vondrka. Severočeši v 37. minutě kvůli nesportovnímu chování přišli o Červenku a závěr strávili pod tlakem Třince, jehož hole ale obalila smůla.

O úspěch si říkala šance Žejdla, který mířil vedle, Slováka zase vychytal Kopřiva a stejně po sólu dopadl i Adamský. O vzrušení se postarali sudí, kteří nejprve 35 sekund před koncem odpískali trestné střílení za Kopřivovo posunutí branky, aby záhy verdikt odvolali. Pocit křivdy ale Třinec přetavil do posledního náporu a po nepřehledné vřavě před brankou Plíhal v power play v čase 59:45 vyrovnal. V nájezdech úřadoval Luka, který se dvakrát trefil a zařídil domácím bod navrch. 

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Kopecký (M. Doudera, Roth), 23. Kopecký (Irgl, Roth), 60. Plíhal (Dravecký, Kopecký), rozhodující nájezd Luka - 24. Hřebejk (Rutta, Skinner), 26. Květoň (V. Růžička ml.), 33. Vondrka (Červenka, Rutta). Rozhodčí: Čech, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2, navíc Červenka (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3989.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Slovák - Rákos, Plíhal, Adamský - Irgl, Kopecký, Dravecký - Jašek, Polanský, Žejdl - Luka, T. Káňa, Matuš. Trenéři: Mucha a Malík.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Račuk, Sklenář - R. Veselý, Dušek, Hřebejk, Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný. 

René Mucha (Třinec): "Musím poděkovat hráčům, protože ukázali srdíčko a odhodlání, že chtějí vyhrát. Průběh nebyl lehký, ze zdánlivě pohodového výsledku 2:0 to bylo během pár minut 2:3. Tam jsme ukázali, že máme problém odehrát systémovou hru celý zápas. Ale celou třetinu jsme si šli za remízou. Nájezdy jsou dovednost a dneska to štěstíčko bylo u nás."
Břetislav Kopřiva (Chomutov): "Je to pro nás zklamání, protože jsme měli blízko k výhře. Ale musím uznat, že Třinec odvedl dobrou práci. Hráči byli místy ve velkém tlaku. Mužstvo bych pochválil za třetí třetinu, tam jsme to sehráli poměrně dobře. Ale 15 vteřin před koncem už bychom to měli dotáhnout. Pak už se to obrátilo proti nám. Když se takhle selže, tak je to špatné." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články