Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Varaďa úspěšně zamíchal sestavou a Oceláři mají mečbol. Oživil to, chválil trenéra tříbodový Růžička

Martin Růžička patřil v předchozích sezonách hokejové extraligy pravidelně k nejproduktivnějším hráčům play-off. Při titulu Třince v roce 2019 vyhrál kanadské bodování vyřazovací části, loni skončil druhý. Letos za svou pověstí zaostával, i proto se trenér Václav Varaďa odhodlal ke změně a posunul do elitní formace Tomáše Marcinka na místo Petra Vrány. Růžička pookřál a třemi body (1+2) režíroval výhru Ocelářů 7:3 nad Spartou Praha. I díky jeho výkonu vedou obhájci titulu ve finálové sérii 3:2 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. finále Oceláři Třinec - Sparta Praha

"Dříve jsme spolu hráli, takže se známe. Venca se rozhodl to tak udělat a myslím, že mu to vyšlo. Oživil to, Marko (spoluhráč z útoku Daňo) dal skvělé góly a to nám hodně pomohlo," řekl Růžička.

Byl to pro něj první vícebodový zápas v letošní vyřazovací části. "Za ta léta, co play-off hraji a vím, jak to všechno chodí, tak se člověk musí podřídit týmu. Musíme hrát jako jeden celek, abychom byli úspěšní. Jdeme za vítězstvím a je jedno, jestli k tomu přispěju já, nebo kdokoliv jiný. Že mi to tam padlo a nějaké body jsem udělal, za to jsem ale samozřejmě rád," uvedl Růžička, který si v play-off vylepšil statistiku na 2+7.

Po jeho lahůdkových přihrávkách Daňo otevřel skóre a vyrovnal na 2:2. Růžička se prosadil na konci druhé třetiny se štěstím, protože se puk odrazil do branky od jeho těla.

Zvýšil tím na 6:3 a v historické tabulce střelců play-off se vyrovnal 51. trefou Petrovi Sýkorovi a Jaroslavu Hlinkovi, s nimiž je na děleném třetím místě. "Potěší to. Hlavně ale, že to pomohlo k vítězství," podotkl.

Třinec se v letošním play-off spoléhá zejména na obranu, ale poslední utkání se zvrtlo v přestřelku.

"Byl to pátý zápas, týmy se už trochu znají a ví, jak kdo hraje. Napadalo nám to, ale především jsme hráli dobře. Každá lajna makala celých šedesát minut a plnila, co jsme si řekli. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," vysvětlil.

Protočili se i oba gólmani, přičemž třinecký Ondřej Kacetl pustil kuriózní branku přes celé hřiště s tečí v prostředním pásmu.

"Stane se. Káca nás drží celou sezonu a je na nás, abychom ho podrželi teď my. Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli a nemusí se to řešit," oddechl si.

V historii samostatné české extraligy tým, který vyhrál ve finále za stavu 2:2 pátý zápas, dotáhl do vítězného konce i sérii. Oceláři si ale důležitost utkání nepřipouštěli.

"Moc jsme neřešili, co se děje, když se prohraje, nebo když vyhraje. Chtěli jsme hlavně uspět. Už se není na co šetřit. Byl to důležitý zápas, ale ještě není konec. Sparta nám to nedá a bude to v Praze ohromně těžký zápas. Bude to opět boj. Uvidíme," uzavřel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články