Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Daňo: Věřím, že se pravidlo potvrdí a povezeme si domů do Třince pohár

V utkání v Praze se nelíbil Václavu Varaďovi jeho výkon a od druhé třetiny nehrál. Marko Daňo na rázný krok kouče ale zareagoval nejlépe jak mohl. V pátém finále proti Spartě patřil k nejlepším na ledě a dvěma góly výrazně pomohl Třinci k výhře 7:3 i zisku mečbolu. A slovenský útočník věří, že ho se spoluhráči dokáží využít.

Marko Daňo uprostřed slaví gól se spoluhráči z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinečtí hokejisté své soupeře v prvních dvou kolech play-off deptali precizní defenzivou, ve finále se Spartou se ale trenéři rozhodli za stavu 2:2 v sérii pražský tým překvapit útočnějším pojetím. Výsledkem bylo vítězství 7:3, ke kterému přispěl dvěma zásahy právě Daňo.

"Šli jsme do zápasu s tím, že chceme na domácím ledě před vlastními fanoušky diktovat tempo. To se podařilo. Ukázali jsme si, že to není jen o dobré defenzivě, čímž je Třinec známý. Utrhli jsme se, ale věřím, že nějaké góly jsme si pošetřili do dalších zápasů," řekl Daňo. "Je ale jedno, jestli to ubojujeme o gól, nebo se nám podaří takové krásné skóre. Hlavní je, že jsme jako mužstvo hráli výborně celých šedesát minut a byli jsme odměněni."

Daňo otevřel skóre, Sparta ale rychle otočila. I díky kurióznímu vyrovnávacímu gólu, který vstřelil Němeček od vlastní branky. Puk ve středním pásmu změnil po teči směr a lapačka Kacetla máchla překvapivě do prázdna. "Stane se. Káca nás držel celou sezonu i play-off, takže mu nemáme co zazlívat. Takové góly padají. Jako mužstvo jsme se ale semkli," těšilo Daňa, který ve dvanácté minutě vyrovnal na 2:2.

Obě branky mu chytrými pasy připravil Růžička, kterého se kouč Varaďa snažil oživit tím, že k němu zařadil Marcinka na místo Vrány. Obávaný kanonýr přidal i gól a odehrál nejlepší zápas play-off. "Trenér to tak vyhodnotil a vyšlo mu to, takže asi dobrý tah," řekl Daňo ke změně.

Obhájci titulu vyšla také druhá třetina, v níž odskočil slepenými góly během 33 sekund na 4:2 a do kabin šel za stavu 6:3. "I když jsme pak vedli o tři góly, nepolevili jsme. Stále jsme tlačili, byli aktivní, nezůstali jsme čekat jen ve středním pásmu. Vyšlo nám to. Když v této taktice vytrváme, věřím, že budeme i příště úspěšní," podotkl Daňo. "Oni byli pak frustrovaní, chtěli vyvolávat potyčky a šarvátky, ale zvládli jsme to v hlavách a od soubojů odcházeli. Je to jejich hra, na kterou jsme připraveni."

V samostatné české extralize doposud všech pět týmů, které vyhrály za stavu 2:2 pátý zápas, se nakonec radovaly z titulu. "Věděli jsme, že je tento zápas důležitý a nakonec byl z naší strany výborný, na takový jsme čekali celou sérii. Neměli jsme dobré úvody, ale teď nám to fungovalo hned od začátku a hráli jsme jako mužstvo šedesát minut. Věřím, že v Praze se toto pravidlo potvrdí a pocestujeme domů s pohárem. Pokud budeme hrát tak, jako v pátém zápase, tak to zvládneme," dodal Daňo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články