Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V Třinci se utkají poslední finalisté, Krejčí se pokusí natáhnout gólovou šňůru se Zlínem

Dnešní program nabízí reprízu extraligového finále a oba týmy mají k ideálnímu rozpoložení ještě daleko. Pátý Třinec žehrá na nedisciplinovanost, sedmý Liberec zase na produktivitu. Souboj se odehraje ve Werk Areně. V rámci svátečního 9. kola je na programu i moravské derby v Olomouci, kam zavítá trápící se poslední Zlín. David Krejčí se pokusí natáhnout sérii šesti utkání, v nichž pokaždé skóroval. Přímý přenos utkání na Hané sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Slezané pětkrát za sebou bodovali, ale ve dvou z posledních tří zápasů prohráli. Naposledy nezvládli v pátek nájezdy v Chomutově proti Kladnu. "Měli jsme víc ze hry, druhou třetinu jsme odehráli dobře. Bohužel, konec třetí třetiny byla spousta zbytečných faulů, které nemusely být, a to nás stálo vítězství," řekl třinecký kouč Marek Zadina a dal tak jasně najevo, v čem vidí největší prostor pro zlepšení.

Bílí Tygři vytěžili z posledních tří utkání jediný bod, z toho dvakrát hráli venku bez bodového zisku, když v Mladé Boleslavi i Olomouci vstřelili shodně jen jediný gól. "Vzhledem k našemu rozpoložení a produktivitě, kterou máme v posledních zápasech, to není nic jednoduchého. Na jednu branku se zápas vyhrát nedá," podotkl hlavní trenér Liberce Patrik Augusta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Liberec

Mladoboleslavští zareagovali na porážku z ledu Sparty dvěma jednoznačnými výhrami a vévodí průběžné tabulce s dvoubodovým náskokem. Jako jediní z první desítky však hráli už osmkrát.

Litvínov čeká na výhru už pět utkání. Po slibném vykročení do sezony v podobě dvou vítězství se propadl tabulkou a za sebou má jen Zlín. "Trochu na nás začíná padat deka, srážejí nás individuální chyby i taktické věci, které neděláme dobře. Ve hře nám chybí zarputilost, máme ji možná část zápasu, ale to je málo. Vykopali jsme si jámu, ze které se musíme sami vyhrabat," prohlásil trenér Vladimír Országh.

Sparta završí proti Ostravanům šňůru šesti domácích utkání, v nichž po úvodní porážce 4:7 s Třincem už jen vítězila. "Víme, že není dobře být moc dole ani moc nahoře. Snažíme se najít balanc a ke každému zápasu přistoupit stejně a každý vyhrát," uvedl útočník Filip Chlapík k pohodě, do níž se Pražané dostávají.

Ostravané zatím střídali výhry s porážkami. "Mužstva pod námi sbírají body, což nás musí nutit k tomu, abychom i my bodovali. I s favority. Je možné hrát s každým soupeřem. Je potřeba se na to dobře připravit. Měli jsme o něco více času, takže jsme tomu věnovali maximum možného a chceme se o to porvat v Praze," uvedl trenér Miloš Holaň.

Plzeň po výsledkově rozpačitém startu nastřádala za poslední čtyři utkání sedm bodů z 12 možných. "Čtyřikrát v řadě jsme dokázali bodovat. Doufejme, že se naše hra zvedá, bude se jen zlepšovat a že navážeme na poslední výhru. Když hrajeme náš hokej, bavíme fanoušky a zápasy jsou koukatelné. Doufejme, že to tak v úterý bude platit celých šedesát minut," přál si útočník Matyáš Kantner.

Hradec Králové je i díky vítěznému východočeskému derby pouze dva body za Mladou Boleslaví a touží po dalším dobrém výsledku. "Doufám, že si do startu zápasu přeneseme porci sebevědomí z neděle. Jestli chceme vyhrát, bude to hlavně o nás, jak nám půjdou nohy a jak budeme hrát," řekl zkušený útočník Petr Koukal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Pardubice

V dalším duelu svede Brno souboj s Českými Budějovicemi. Kometa čtyřikrát v řadě bodovala, z toho třikrát vyhrála, Jihočeši po slibném rozjezdu získali za poslední tři utkání jediný bod. Pardubice se pokusí odčinit porážku z derby v Hradci Králové v bitvě proti Karlovým Varům a Olomouc se utká se Zlínem. Domácí útočník David Krejčí skóroval dosud ve všech duelech Hanáků od začátku sezony, na kontě má sedm branek ze šesti startů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články