Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

V těsné přetahované mají navíc Bruslaři. V nájezdech Hradec Králové srazil Kelemen

Bruslaři jako jediní ze čtvrtfinalistů zatím výrazně trápí lépe postavený tým po základní části extraligy. Proti držiteli Prezidentského poháru Hradci Králové vede Mladá Boleslav V sérii 2:1 na zápasy a zítra má druhou výhodu domácího prostředí. Bruslařům v základní hrací době pomohl jednou brankou Miloš Kelemen, ale ten důležitější zásah přidal až v nájezdech upracovaného a bojovného duelu. Do prodloužení poslal utkání Radek Smoleňák v 58. minutě, ale jeho celek přesto odchází jako poražený.

Mountfield nastoupil bez indisponovaného gólmana Filipa Novotného, kterého už v závěru nedělního druhého duelu v Hradci Králové nahradil Henri Kiviaho.

Do vedení šli domácí v čase 22:58. Kelemenův pokus z pravého kruhu tečoval nohou bránící Kalina a do vlastní branky si srazil puk Pavlík.

Ve 29. minutě vyhodil puk do hlediště Pláněk a šel jako první hráč v utkání pykat na trestnou lavici. Hosté tlak v přesilovce nakonec zužitkovali a sedm sekund před plánovaným koncem vyloučení tečoval Lev před Krošeljem McCormackovu střelu. Při Orsavově trestu si Kiviaho poradil s Kousalovou ránou. Mladoboleslavský gólman kryl Lvovu teč Jankova pokusu.

Hradec Králové se ubránil na přelomu druhé a třetí třetiny při Perretově trestu, ale z Jankova vyloučení už domácí vytěžili vedení. Hosté se během jeho pobytu na trestné lavici sice ubránili, ale tři sekundy po skončení přesilovky Pláňkovu bekhendovou přihrávku uklidil z brankoviště za Kiviaha Kousal.

Domácí přečkali Kelemenovo vyloučení, kdy pálil Oksanen. Hostům se nepodařila přesilovka při pobytu Eberleho na trestné lavici a naopak v oslabení nebezpečně pálil Najman.

V další početní výhodě po Krošeljově vyhození puku do hlediště už se Hradec prosadil. Sáhl k power play a v čase 57:10 po Lvově přihrávce skóroval před brankou Smoleňák. Hned za 19 sekund šel pykat domácí kapitán Ševc, ale šance Jergla, Kevina Klímy ani Lev změnu skóre nepřinesly.

V nastavení se hosté ubránili při Jankově vyloučení. Hosté zahrozili Koukalem tečovanou střelou Orsavy a Jankovou ranou od modré čáry. V 74. minutě mohl rozhodnout z pravého kruhu Flynn. Na druhé straně pálil Kalina. Posledních 60 vteřin nastavení se domácí ubránili při Najmanově vyloučení, kdy mohl rozhodnout Smoleňák. Nakonec se radovali domácí, když v sedmé sérii nájezdů rozhodl Kelemen.

"Na nájezd jsem si věřil. Sám jsem řekl trenérům, že si věřím. Od začátku jsem věděl, že budu střílet na vyrážečku. S diváky to byla velká euforie a emoce," řekl Kelemen.

"Musíme dávat víc gólů. Hodně věcí jsme zlepšili, ale furt to není tak, jak bychom chtěli. Konec byl dobrý, ale je to málo na play off. Není to hra, kterou bychom si úplně představovali. Byly tam pasáže s hrou, co chceme, ale na vítězství je to málo. Musíme do toho zítra jít s čistou hlavou, urvat zápas a nekoukat, co bylo, nebo co bude," prohlásil hradecký útočník Radek Smoleňák.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Kelemen (Fořt), 44. P. Kousal (Pláněk, J. Stránský), rozhodující sam. nájezd Kelemen - 31. Lev (McCormack, Jergl), 58. Smoleňák (Lev, F. Pavlík). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 3896. Stav série: 2:1.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank - Oksanen, Cingel, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Lev, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Kelly Klíma - od 34. navíc Pilař. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články