Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První bod Mountfieldu je práce bratří Klímů. Oba skórovali proti Mladé Boleslavi

Jeden Klíma, Kelly, poslal vítěze Prezidentského poháru do vedení. Druhý, Kevin, rozhodl o prvním bodu ve čtvrtfinále play-off. Hradec Králové udolal doma Mladou Boleslav 2:1 a ujal se vedení v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy. Přímý přenos druhého duelu série sledujte zítra od 15:45 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále Hradec Králové – Mladá Boleslav

Východočeši měli před vstupem do play-off jedenáctidenní přestávku, v úvodu byli ale proti soupeři, který postoupil z předkola, aktivnější. Hosté ale přežili i první oslabení a poté začali být nebezpeční v útočném pásmu i oni. Proti urostlým hradeckým obráncům se snažili prosadit rychlostí a několikrát prověřili připravenost brankáře Novotného. Ten byl ale stejně jako jeho protějšek Krošelj pozorný.

V 17. minutě nebezpečně dorážel Koukal, skóre ale nedokázal otevřít stejně jako Ščerbak v závěru první třetiny. Ruského útočníka ve službách Mountfieldu zastavil faul Ševce, ani druhou početní výhodu ale domácí nevyužili.

Při vyloučení Kevina Klímy byl blízko první branky Bičevskis, Novotný ale jeho pokus vyrazil. Bezbrankový stav se změnil až ve 32. minutě, kdy využil zakrytého Krošeljova výhledu Kelly Klíma a posunul domácí do vedení.

Vzápětí se proti pravidlům provinil Pilař a hosté měli šanci vyrovnat, nejblíže gólu byl ale domácí Koukal. Na slovinského brankáře si ale nepřišel. V závěru druhé dvacetiminutovky dělilo Kotalu jen několik centimetrů od vyrovnání, puk prošel těsně vedle levé tyčky.

Hradečtí se poté soustředili na pozornou obranu a čekali na šanci udeřit. Aktivní byli ale i hosté a v 52. minutě se jim podařilo vyrovnat. Po Pýchově přihrávce se dostal za obranu Východočechů Eberle a překonal Novotného. Mladoboleslavský útočník v play-off skóroval potřetí, v základní části se přitom trefil jen jednou.

Mountfield si ale rychle vzal vedení zpět. Už za 61 sekund se prosadil po buly bratr střelce první branky Kevin Klíma. Vyrovnat se hostům již nepodařilo, při závěrečné power play umocněné přesilovou hrou trefil Pláněk jen tyč.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. Kelly Klíma (Nedomlel), 53. Kevin Klíma - 52. Eberle (Pýcha, Ševc). Rozhodčí: Pešina, Ondráček - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 6013.

Sestavy:

Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank, Pilař - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Kotala, Eberle - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Bičevskis, Lunter - Raška, T. Knotek, Grim. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články