Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V souboji titánů se Třinec s Kometou popere o čelo ligy

Praha – Trhákem 10. kola extraligy bude souboj týmů Třince a Komety, které vedou ligu již o šest bodů. Po společném duelu však zůstane na špici tabulky jen jeden z nich. Oceláři se pyšní domácí neporazitelností, Brňané pro změnu zvítězili ve čtyřech dosavadních venkovních utkáních. Jedna série tudíž skončí. Utkání Liberce s Vítkovicemi proti sobě svede vítěze úvodních zápasů play-off Ligy mistrů. Bílí tygři věří, že je výhra nad Färjestadem nastartuje a obhájce titulu ukončí sérii tří ligových proher. Lehký zápas je ale nečeká. Doposud střelecky impotentní Vítkovice se totiž probraly ze spánku a Nitru rozprášily sedmi góly.

Kometa Třinec
zdroj: ČT24 autor: Iva Gambová

Emotivně bude zápas prožívat trenér Ocelářů Vladimír Kýhos, který na lavičce Komety v nedávné minulosti sklízel medailové úspěchy. "Všechny zápasy proti týmům, které jsem kdysi trénoval, beru trochu prestižněji. Vnímám to trochu jako derby. Určitě vypíšu svačinku, kterou rád do kabiny přinesu, pokud dokážeme Brno porazit. Oba týmy jsou teď ve výborné formě, bude to souboj o první místo, proto očekávám skvělý hokej," řekl Kýhos.

"Půjde o zápas kola. My se hlavně chceme konfrontovat s týmem, který je na tom bodově jako my. Třinec od začátku sezony předvádí kvalitní hokej a má výsledky," řekl asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. "Chceme hrát stejně útočně jako v utkání se Spartou. Třinec má rovněž ofenzivně laděné mužstvo, myslím, že fanoušci se mohou těšit na kvalitní hokej," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kýhos vypsal odměnu, když Třinec porazí Kometu

V Česku tápou, za hranicemi válí

Liberec šňůru extraligových porážek přerušil cennou výhrou 4:1 v Lize mistrů nad Färjestadem, od níž by se chtěl odrazit. "Byl to náš nejlepší zápas v sezoně. Hráli jsme náš hokej, na který jsme zvyklí z minulé sezony, a i tým jako Färjestad si s tím nevěděl rady. Od prvního do posledního jsme tam nechali všechno," uvedl útočník Petr Jelínek.

"Sezona je dlouhá, máme za sebou jen osm zápasů. Netřeba nad tím moc přemýšlet. Musíme věřit systému, který hrajeme, a každodenní tvrdou prací se zlepšovat," řekl další útočník Milan Bartovič.

Vítkovice, které se v extralize trápí a se čtrnácti góly mají nejslabší ofenzivu, střelecky procitly v úterní Lize mistrů a Nitru rozstřílely 7:0. Kouč Jakub Petr si přeje, aby tým začal dávat góly i v extralize.

Ostravané ve třech venkovních zápasech skórovali pouze jednou. "Věřím, že jsme to trápení, co se týká naší efektivity a proměňování šancí, zažehnali. Určitě to může být zápas, který nám zvedne střelecké sebevědomí," řekl Petr. Jeho tým ale s Libercem pětkrát v řadě prohrál. V kádru navíc chybí Kucsera, Zdráhal a Květoň.

Hráče Boleslavi čeká těžká série

Sparta, u níž zatím převažují těsně porážky nad výhrami, hostí Mladou Boleslav. "Máme za sebou kvalitní utkání v Lize mistrů proti finskému soupeři, což je trochu jiný styl hokeje, než se hraje v extralize. Teď je potřeba se zase soustředit na domácí soutěž, kde nás čeká velmi těžký soupeř, který aktuálně vykazuje vynikající formu a výsledky. My jsme ale dobře připraveni a chceme tři body," řekl asistent Zdeněk Moták.

Mladá Boleslav čtyřikrát po sobě neztratila ani bod, nyní ji však čeká série utkání s těžkými soky. Po Spartě přijdou na řadu Chomutov, Třinec a Liberec. "Myslím si, že když do toho zase dáme srdce a bojovnost, můžeme porazit kohokoli," prohlásil útočník Martin Látal.

Chomutov čeká boj o střední pásmo

Chomutov po skvělém startu a šesti vítězstvích třikrát za sebou prohrál a získal jen bod. Na vítěznou vlnu se pokusí vrátit proti Zlínu. "Čekáme těžké utkání, jež bude podobné tomu s Olomoucí. Chceme si po poslední domácí porážce napravit reputaci u fanoušků a uspět. Chceme se vrátit k hokeji a výkonům z přípravy a začátku extraligy. Se Zlínem bude rozhodovat střední pásmo a využívání šancí, které se nám naskytnou," uvedl asistent trenéra Petr Martínek. Na marodce je Mrázek, s bruslením začal Sklenář.

Zlínští trenéři odměnili své svěřence po ukončení neporazitelnosti Třince v pondělí volnem. "Od té doby jsme se zaměřili hlavně na systémové věci. Chomutov měl skvělý start do soutěže, poslední zápasy sice prohrál, ale doma je silný a bude to hodně těžký zápas," tuší kouč Rostislav Vlach. Mimo hru zůstává Okál, naopak se uzdravili Roman Vlach a Podešva.

Olomouc čeká její kat

Olomouc v minulém kole zaskočila Chomutov, ale teď přichází na řadu její nejméně oblíbený extraligový protivník. S Hradcem Králové prohrála posledních pět utkání a zdolala ho v jediném z osmi zápasů. "Hradec je tým, který nám v minulé sezoně svým stylem moc nesvědčil. Střelecky jsme se proti němu příliš neprosazovali. Ale tím víc to chceme v nové sezoně změnit," řekl trenér Kohoutů Zdeněk Venera.

Plzeň, která je jen dva body ode dna tabulky a potýká se s marodkou, čeká Litvínov. Severočeský celek se po nepřesvědčivém vstupu do sezony zlepšil a z posledních pěti utkání má čtyři výhry, jeho jediným přemožitelem během této série byla vedoucí Kometa.

Zápas Pardubice – Karlovy Vary (5:3) se předehrával v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články