Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Třinec si poradil před Spengler Cupem i s Olomoucí a slaví čtvrtou výhru v řadě

Třinec zvládl před odjezdem na Spengler Cup i duel 28. kola proti Olomouci a po vítězství 4:2 prodloužil úspěšnou sérii na čtyři zápasy. Hostující Škůrek sice vyrovnal průběžný stav na 1:1 na začátku druhé třetiny, ale Oceláři třemi góly za dvacet minut rozhodli o další domácí výhře. Slezané padli na vlastním ledě naposledy se Zlínem 28. října. 

Radující se hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Zítra ráno ještě potrénujeme, pak máme pár dní volno. Vánoce strávíme doma s rodinami, než odjedeme na Spengler Cup. Bereme to tak, že si turnaj pojedeme užít. Nikdo nám neurve hlavu, kdyby se to nepovedlo. Budeme se ale snažit s každým poprat a uvidíme, jak to dopadne. V podstatě jeden zápas bude rozhodovat, zda to bude úspěch, nebo ne. Chceme ale vyhrávat dál," nastínil kapitán Třince Lukáš Krajíček.

Třinec byl v první třetině nebezpečnější a v sedmé minutě se ujal vedení. Krajíčkovu střelu od modré čáry tečoval před brankářem Konrádem Svačina. V dobrých příležitostech se ocitli z domácích ještě Mikulík, Chmielewski nebo Gernát, ale skóre se nezměnilo.

Olomouc, která nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Irgla, hrozila spíše střelami z delší vzdálenosti. Burianův pokus jen těsně prosvištěl kolem tyče Hrubcovy branky. Hosté v prostřední části udeřili ve své první přesilové hře. Trvala jen pět sekund. Po vyhraném vhazování napřáhl Škůrek a jeho projektil od modré čáry skončil až v brance.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Olomouc

Z podobné situace si Třinec vzal zpět vedení. Jeho formace svírala soupeře v pásmu téměř dvě minuty, během nichž navíc hostující Staněk ztratil hůl, takže Kovařčík mohl zblízka dorazit Růžičkovu střelu do prázdné branky.

"Celkově jsme v zápase měli docela binec v obranném pásmu. Dostali jsme dva blbé góly, pak třetí. Třinec hrál ve velké pohodě, neskutečně aktivně. Jejich pohyb nám dělal problémy, obránci podporovali útok. Herní pohoda na nich byla vidět. My jsme mohli spoléhat v podstatě jenom na rychlé brejky, byli jsme ale nepřesní a finální nahrávka nám úplně nešla," pověděl Škůrek.

Potom Bukarts v přečíslení dvou na jednoho trefil Konráda, který vychytal i pokusy Svačiny a Polanského. Domácí ale třetí gól přece jen přidali po nádherné individuální akci Adámka. Třinecký obránce naznačil zpoza pravého kruhu střelu, obelstil tím Švrčka a následně se trefil do horní části branky.

"Vlezl jsem na led asi po deseti minutách, byl jsem zmrzlý, ale splašily se mi ruce a dal jsem to pod kládu," pousmál se Adámek, který dal první gól v sezoně. "První dvě třetiny jsme je k ničemu nepustili a pak už jsme to ve třetí jen kontrolovali. Nám se poslední dobou daří odskočit na gól dva, pak už to udržíme. Pohoda tady je vážně obrovská. Trenér nám před zápasem říkal, ať ta pohoda zase není až moc velká," dodal.

Co čeká Třinec na prestižním Spengler Cupu? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Na druhé straně se dvakrát dostal za třineckou obranu Ostřížek, jenže Hrubec jeho pokusy kryl. Třinec v závěrečné třetině nebránil náskok. V přesilové hře mohl zvýšit Ondřej Kovařčík a vzápětí trefil Hrňa tyč.

Čtvrtý gól dala čtvrtá formace Ocelářů. Chmielewského ránu kryl Konrád ramenem a Dravecký plácl do vyraženého puku, který zaplachtil přesně k tyči. Brankovou konstrukci trefil vzápětí i Růžička. Hosté ještě zápas mohli zdramatizovat, ve velkém závaru Tomeček se Strapáčem ale i kvůli obětavým zákrokům Gernáta a Adámka puk do branky nedotlačili.

Přesto Olomouc snížila, když Mráz dorazil puk po průniku Skladaného. Jinak Oceláři bez problémů kontrolovali zápas.

"Snažili jsme se hrát stejně jako minulý zápas u nich. Tehdy jsme na ně vlétli a po deseti minutách vedli 3:0, čímž jsme prakticky rozhodli. Dnes jsme se tahali déle. Měli jsme převahu, nebudu říkat, že v podstatě celý zápas, ale až na pár šancí, jsme ho měli pod kontrolou," komentoval Krajíček.

28. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky:
7. Svačina (Krajíček, Polanský), 27. O. Kovařčík (Martin Růžička, Krajíček), 36. Adámek (Martin Růžička, Marcinko), 47. Dravecký (Chmielewski) - 24. Škůrek (B. Mráz, J. Knotek), 59. B. Mráz (Skladaný, Laš). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lučan. Vyloučení: 4:4, navíc Marcinko - Handl oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5044.

Sestavy:
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, D. Musil, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Mikulík, Roberts Bukarts - Dravecký, Š. Novotný, Chmielewski. Trenéři: M. Zadina a Raszka.
Olomouc: Konrád - Hlaváč, Ondrušek, Švrček, Staněk, Škůrek, Jaroměřský, Dajčar - V. Tomeček, Strapáč, Burian - Handl, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Věděli jsme, že nás čeká hrozně těžký soupeř. Před reprezentační přestávkou hrál výborně, měl skvělou sérii výher. Ve středu na rozdíl od nás nehrál, nám zápas vzal spoustu sil. Na klucích ale bylo vidět, že zápas chtějí vyhrát a to bylo hodně důležité. I předvedená hra v útočném pásmu byla taková, jakou se chceme prezentovat. Ve třetí třetině jsme si pohlídali střední pásmo, ale celý zápas hodnotím pozitivně. Kluci podali velmi dobrý výkon, který podpořil Šimon Hrubec. Chytá v poslední době výborně. Jsme rádi, jak jsme oba zápasy před Vánoci zvládli a že si je můžeme v klidu užít. Na Spengler Cup se těšíme. Je to špičkový turnaj s obrovskou tradicí a výbornou atmosférou. Startují tam špičkové kluby z Evropy. Pojedeme tam udělat co nejlepší výsledek."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Domácí ukázali, že jsou ve velké pohodě. Podali velice dobrý výkon. My jsme nastoupili poprvé po reprezentační pauze, byli jsme nerozehraní a něco nám vždycky chybělo - přesnost přihrávky, přesnost nebo důraz v zakončení. Z toho rezultuje konečný výsledek. Domácí vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články