Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvapilova bodová série skončila, Liberec ale zdolal Pardubice i bez jeho pomoci

Neuvěřitelná bodová série Marka Kvapila skončila na čísle 23. Přesto nemusel po zápase 28. kola smutnit, neboť i bez jeho příspěvku se Liberec radoval z výhry 3:1 nad Pardubicemi. Bílé Tygry tentokrát táhl útočník Filippi, který si připsal gól a nahrávku. Severočeši tak nadále prohání Třinec, zmar Dynama pokračuje.

Utkání Liberec – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Lepší vstup do utkání měl domácí Liberec a Kacetl musel být hned od počátku ve střehu. Nejprve v dobré šanci vychytal Ordoše, následně si na něj nepřišli ani Hanousek se Šmídem. Bílí Tygři však stupňovali svůj tlak a v deváté minutě se dostali do vedení. Stříteského ránu umně tečoval mezi Kacetlovy betony mladík Zachar.

Dynamo mohlo odpovědět hned vzápětí, Perret ale se svým blafákem neuspěl. Poté si Pardubice zahrály přesilovku a po pěkné kombinaci měl vyrovnání na hokejce Kusý. Téměř jistému gólu však zabránil bleskovým přesunem Will.

Do dvougólového vedení tak unikli v úvodu druhé části Severočeši. V signalizované výhodě usměrnil Dohertyho střílenou přihrávku za Kacetlova záda Jelínek. Liberec navíc pokračoval přesilovou hrou a tu dokázal výstavní ranou pod horní tyč využít Filippi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Pardubice

"Byl to asi zlomový moment utkání. Nejprve se nám podařilo skórovat při signalizované výhodě a pak také konečně využít i jednu přesilovou hru. To podle mě rozhodlo, protože pro soupeře je to vždy nepříjemné, když dostane dva góly v rychlém sledu. Pak už to Pardubice měly těžké a my jsme si výsledek zkušeně pohlídali," uvedl Filippi.

Také Pardubice se však dokázaly prosadit v početní výhodě, dělovkou bez přípravy snížil Hovorka. Bílí Tygři si mohli vzít tříbrankové vedení rychle zpět, Kvapilovu střelu ale zastavila pouze levá tyč.

Na začátku třetího dějství byl blízko kontaktnímu gólu Rolinek, Will ale svůj tým podržel. Na opačné straně mohl čtvrtou branku domácích přidat aktivní Filippi, tváří v tvář Kacetlovi ale neuspěl.

S přibývajícím časem se Východočeši stále více tlačili do útoku, Mandát ani Hovorka ale Willa nepřekonali. V přesilové hře neuspěl ani z ideální pozice střílející Dušek. K závěrečnému tlaku už však Liberec soupeře nepustil a vítězství si zkušeně pohlídal.

"Dnes jsme se porazili sami vlastní nedisciplinovaností. Udělali jsme příliš mnoho zbytečných faulů. Při hře pět na pět jsme byli Liberci vyrovnaným soupeřem. Přesto jsme nepodali špatný výkon," prohlásil pardubický útočník Marek Hovorka.

28. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. M. Zachar (Stříteský), 24. P. Jelínek (Doherty, Filippi), 25. Filippi (Redenbach) - 27. Hovorka (Bubela, Trončinský). Rozhodčí: Bejček, Pražák - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 6291.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Pardubice: Kacetl - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal, Nedbal - Hovorka, Bubela, Rolinek - Horký, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Dušek, Skokan - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme extrémně těžký zápas. Věděli jsme, že soupeř přijede dobře nachystaný. Zápasy s podobnými soupeři, ještě navíc v tomto vánočním období, nejsou vůbec jednoduché. Nehráli jsme moc pěkný hokej, ale dokázali jsme najít cestu k vítězství. To je pro nás velmi důležité. Teď se dobře připravíme na dva venkovní zápasy a já pevně doufám, že ven teď odjedou jiní Bílí Tygři, než tomu bylo doposud v první polovině sezony."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Jsem rád, že jsme dnes podali dobrý výkon. Hráli jsme mnohem lépe než poslední zápas s Vítkovicemi. Myslím si, že o ještě lepší výsledek jsme se sami připravili zbytečnými fauly a také neproměňováním vyložených šancí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články