Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec překvapivě ztratil doma se Zlínem, který poprvé bodoval

Třinec - Navzdory nepovedenému vstupu do sezony se zlínským hokejistům povedl velký skalp. Na ledě Ocelářů, jednoho z největších favoritů na titul, zvítězili 2:1. Zlín tak vybojoval první tři body v sezoně, naopak Třinec zaznamenal první bodovou ztrátu v novém ročníku. O dva góly hostů se postarali Tomáš Sýkora a Pavel Kubiš ve druhé třetině v rozmezí 69 vteřin.

Slavící hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Sotva se Třineckým do sestavy vrátil uzdravený kanonýr Adamský, s nachlazením z ní vypadl stěžejní centr Klepiš a domácí své trumfy promarnili v úvodní desetiminutovce. I když jim patřil nástup, tak proti Polanského teči hbitě vytasil beton Štůrala a největší šanci nevyužil Orsava, který z pár kroků minul dorážkou odkrytou branku. Zlín odrazil třinecký tlak Urbancovou bombou do tyčky, po níž na ledě nastala rovnováha sil.

Aktivnější projev hostů mohl být znovu korunován gólem, ale Veselý si v 16. minutě po sólu vylámal zuby na Hamerlíkovi a pak v přesilovce minul kotouč před prázdnou brankou. Na stranu Moravanů se tak utkání začalo přiklánět až na začátku druhé části.

Třinec dvakrát zaplatil za nedůrazný přístup v obranném pásmu: Sýkora se ve 23. minutě na pravém křídle snadno dostal přes Linharta a švihem prostřelil Hamerlíka mezi betony. Už za 69 sekund jim agresivní hosté sebrali puk v rozehrávce a Kubiš zápěstím kolem Hamerlíkovy vyrážečky zchladil Oceláře druhou trefou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Dvougólový náskok byl pro Zlín přesně to, co potřeboval. Ještě víc zajistil střední pásmo a třetí hřebíček mohl přidat Kubiš, ale po perfektní kolmici Holíka brankáře Hamerlíka ze sóla nepřelstil.

Třinec prolomil zlínskou defenzívu teprve třináct minut před koncem a při hře pět na tři. Odražený puk napálil z úhlu do odkryté branky Polanský. Gólovou odpověď měl na holi Vlach, ale z brankoviště přehodil s roztaženým Hamerlíkem i branku.

Tak se koncovka pro hosty změnila v horor. Těsně před koncem šli na dvě minuty do tří, domácí ještě odvolali gólmana, ale přesilu tří mužů odehráli prachbídně a předčasně ji ukončil faulem Klesla. Přesto ještě v posledních sekundách mohl srovnat Irgl, ale i jeho příležitost pozorný Štůrala zmařil.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl, Dravecký) - 23. T. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš. Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Gebauer, Lederer. Využití: 1:1.

Třinec: Hamerlík - Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart - Irgl, Matuš, Rákos - Chmielewski, Plíhal, Jašek - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa, Kreps, Orsava. Trenéři: Kalous a Varaďa. 
Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, A. Holík, Řezníček, Kotvan, Urbanec - Ondráček, P. Holík, Veselý - Kubiš, Cibák, T. Sýkora - Okál, Roman Vlach, Říčka - D. Štastný, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Jiří Kalous (Třinec)"Dnes jsme si nezasloužili vyhrát. První dvě třetiny jsme neodehráli vůbec, jak jsme si představovali. Vázla nám rozehrávka, měli jsme problém se prosadit v soubojích jeden na jednoho. Zlín výborně bránil střední pásmo a hrál zodpovědně v obranném pásmu, kde zblokoval řadu střel. Když už jsme se dostali k dorážce nebo šanci, tak to pochytal Štůrala. Dneska náš výkon nebyl dobrý." 
Juraj Jurík (Zlín)"Věděli jsme, že potřebujeme přečkat první třetinu, což se nám podařilo. I když jsme byli pod určitým tlakem, pak se hra vyrovnala. Na rozdíl od domácích jsme využili své příležitosti. Ve třetí třetině jsme zuby nehty bránili výsledek, měli jsme tam spoustu oslabeních a s přispěním výborného Štůraly i štěstí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články