Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec povede Kýhos, Vůjtek nabídku Ocelářů odmítl

Třinec - Novým trenérem hokejistů Třince se stal Vladimír Kýhos. Kouč, který v této sezoně vedl v extralize Hradec Králové, podepsal s Oceláři smlouvu na dva roky. Kýhosovým asistentem bude René Mucha, jenž dosud trénoval Třinec společně s Jiřím Dopitou. Pro Kýhose bude ambiciózní Třinec pátým extraligovým působištěm. Třinec oslovil také reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka, ten však nabídku odmítl. 

Devětapadesátiletý rodák z Chomutova vedl Litvínov, Karlovy Vary, Kometu Brno, s níž vybojoval stříbro a bronz, a od loňského prosince Hradec Králové. S ním vypadl ve čtvrtfinále play-off v sérii s Mladou Boleslaví. Třinec po loňském finále zůstal v této sezoně daleko za očekáváním. Silný celek si až na poslední chvíli zajistil účast v předkole play-off, kde však vypadl se Zlínem, a celkově skončil desátý.

Původně se spekulovalo, že Kýhos bude na střídačce Východočechů pokračovat, ale nakonec je vše jinak. "Zhruba před měsícem jsme se bavili o mém dalším působení (v Hradci Králové), ale po vyřazení ve čtvrtfinále se vše přerušilo a objevilo se, že smlouvu nemám. Nevěděl jsem, na čem jsem, a začal jsem se poohlížet po tom, co dál," řekl Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Ocelářů se stal Vladimír Kýhos

Vedení Mountfieldu o složení realizačního týmu jednalo naposledy v úterý večer a klub následně oznámil, že jasno bude v horizontu dvou týdnů. Nyní už je jasné, že i Východočeši budou hledat nového trenéra, nejvážnějším kandidátem je Václav Sýkora, který v klubu působil v play-off jako konzultant.

Vladimír Kýhos o Třinci: "Je to jedna z nejlepších štací u nás. Když jsem dostal nabídku, tak jsem neváhal. I vzhledem k ambicím, kádru i k nové hale a tamnímu prostředí."

Rodák z Chomutova uvítal i to, že jeho asistentem bude Mucha, který v klubu řadu let působí a před posunem k seniorskému týmu vedl i mládežnické a juniorské celky Ocelářů. "Chceme jít i cestou zapojení mládeže do mužstva, takže se jeho znalosti nabízí," řekl Kýhos, který zatím s vedením klubu nemluvil o cílech pro nadcházející sezonu. Je mu ale jasné, že budou vysoké.

"Na to je ještě čas. Samozřejmě ale, že se to dá očekávat. Klub se tím netají. Na druhou stranu ale všech čtrnáct týmů v soutěži chce hrát o nejvyšší příčky. Oceláři k tomu ale mají všechny předpoklady," dodal Kýhos. Třinec po loňském finále zůstal v této sezoně daleko za očekáváním. Silný celek si až na poslední chvíli zajistil účast v předkole play-off, kde však vypadl se Zlínem a celkově skončil desátý. 

Reprezentační kouč Vůjtek nabídku Třince odmítl 

Vedení klubu během sezony hned dvakrát vyměnilo realizační tým. V polovině listopadu rezignoval Jiří Kalous, kterého nahradili Mucha s Markem Malíkem. Od poloviny prosince byli na střídačce Mucha a Dopita. Třinec při hledání nového kouče oslovil i reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka, který však nabídku odmítl. 

Vůjtek po květnovém mistrovství světa u národního týmu skončí, na nabídku ambiciózních třineckých Ocelářů ale nekývl. "Je pravda, že něco proběhlo. Byl jsem jeden z kandidátů, asi tak to řeknu. Ale neuvažoval jsem o tom. Nechci trénovat na klubové úrovni, s díky jsem odmítl, ani na chvíli jsem nad tím nepřemýšlel," řekl Vůjtek. Dosavadní tandem Jiří Dopita - René Mucha má u desátého týmu extraligy kontrakt do konce dubna. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články