Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vůjtek byl rád, že hokejisté s nepříjemnými Němci uhájili výhru

Ústí nad Labem - Trenér českých hokejistů Vladimír Vůjtek byl rád, že jeho tým i v druhém utkání v Euro Hockey Challenge dokázal Německo zdolat. Soupeř byl podle něj daleko nepříjemnější než ve středu, kdy Češi vyhráli jasně 7:2. Cesta k páteční výhře 2:1 nebyla podle Vůjtka jednoduchá, ale celkově má z úvodních dvou duelů v přípravě na květnové mistrovství světa dobrý dojem.

Vladimír Vůjtek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Paradoxně jsme začali líp než ve středu. V první třetině jsme hráli dobře a soupeř prakticky nebyl v naší třetině. Ale nedali jsme góly a hned z kraje druhé třetiny jsme inkasovali a naše hra se trošku rozsypala. Hráli jsme nervózně, ztráceli jsme puky. Soupeř začal hrát důrazně a to na nás platilo," řekl novinářům Vůjtek, jehož tým v úvodním dějství vyhrál na střely 14:2, ale skóre zůstalo bezbrankové.
 
Němci do druhé třetiny vstoupili aktivnější a díky brance Daniela Pietty získali vedení. Českému týmu se podařilo otočit skóre díky gólům Martina Zaťoviče a Tomáše Kundrátka. Na konci i díky brankáři Dominiku Furchovi uhájili výhru 2:1. "Vázla kombinace, ztráceli jsme zbytečně puky, prostě nám nějak ten závěr nevyšel. Jsem rád, že jsme to vítězství 2:1 nakonec uhájili," hodnotil Vůjtek.

V důležitých momentech podržel mužstvo Furch
 
Furch v úvodním dějství musel krýt jen dvě střely a nakonec si připsal 18 úspěšných zákroků. "Myslím, že v těch rozhodujících fázích nás podržel. Měl dva tři skvělé zákroky, kdy už by to byl gól a ta jeho noha nebo lapačka se tam objevila," chválil výkon gólmana Omsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Německo

Po středeční jasné porážce se Němci předvedli v Ústí nad Labem v jiném světle a dělali českému týmu větší problémy. "Byli důraznější, víc nás napadali a víc po nás šli. Měli lepší i obranu před vlastní bránou," doplnil Vůjtek.
 
Z prvních přípravných duelů na konci třetího týdne přípravy měl dobrý dojem. "S tím, co jsme tady s tím mužstvem hráli, musíme být spokojení. První zápas jsme vyhráli zcela jasně, dali jsme hodně gólů a měli jsme tam dobré kombinace od půlky zápasu," podotkl Vůjtek.
 
"Dneska už jsme se tolik neprosadili, možná i přišla trochu únava. Jsme ve třetím týdnu, jen jsme trénovali a teď to byl druhý zápas v tom rytmu. Možná také trošku Němci přitvrdili a byli trošku důraznější než první zápas a to na nás platilo," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články