Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Trenér Růžička podepsal v Chomutově desetiletý kontrakt

Chomutov - Reprezentační kouč Vladimír Růžička povede v extralize hokejisty Chomutova. S nováčkem nejvyšší soutěže podepsal smlouvu na deset let, vedle pozice trenéra bude zastávat i post sportovního manažera. Jeho asistenty budou dosavadní trenér Pirátů Břetislav Kopřiva a Jan Šťastný, který s Růžičkou v uplynulé sezoně spolupracoval u mladšího dorostu Slavie. Varianta dalšího působení dosavadního asistenta Aleše Tottera v klubu se řeší.

Sport
zdroj: ČT4

"Z naší strany jde o gesto, že mu obrovsky věříme. A z jeho strany, že to myslí s Piráty vážně. Myslím, že to je taková důvěra a souznění, které mezi sebou máme, protože ho považuji za jednoho z nejlepších hokejových trenérů v Evropě," uvedl chomutovský šéf Jaroslav Veverka starší pro iDnes.cz.

Připustil, že podobně dlouhý kontrakt nikdy nikomu nenabídl. "Ale jak z historie vyplývá, Vláďa je člověk, který je připravený se oddat jednomu klubu. Oddal se Slavii, a když tahle éra skončila, na základě dlouhodobých vztahů se rozhodl působit v Chomutově. A nepřemýšlí na rok, na dva, ale koncepčně," vysvětlil Veverka, který chce, aby Růžička stejně jako ve Slavii stavěl tým zejména na vlastních odchovancích.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentační kouč Růžička povede i extraligový Chomutov

Jméno kapitána olympijských vítězů a současného reprezentačního kouče Růžičky bylo v minulosti spojeno především s Litvínovem a Slavií, kterou jako trenér dovedl v letech 2003 a 2008 k dvěma mistrovským titulům. Loni A-tým Slavie opustil a u prvoligových Pirátů začal pracovat jako konzultant. Chomutovský tým, za který nastupoval i Růžičkův syn, si letos v baráži vybojoval postup do extraligy, z které naopak sestoupila právě Slavia.

Reprezentaci Růžička dovedl ke zlatu z MS v letech 2005 a 2010, letos v Praze obsadil s týmem stejně jako loni čtvrté místo. Právě loni se k národnímu vrátil poté, co z funkce krátce po olympiádě v Soči odstoupil Alois Hadamczik. Letos v polovině března pak předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král oznámil, že se s Růžičkou domluvil na podmínkách nové roční smlouvy.

Sám kouč však avizoval, že by se rád vrátil i ke každodenní práci spojené s vedením týmu na klubové úrovni. "Při reprezentačních akcích bude mít jednoznačně přednost svaz, takže v tomto ohledu to bude vždy o dohodě," uvedl ředitel Chomutova Jaroslav Veverka mladší.

Zdálo se pravděpodobné, že Růžička vyslyší déle přetrvávající vábení z KHL, měl být dokonce jedním z hlavních kandidátů na post kouče Omsku. S vedením Avangardu jednal, dokonce se již učil rusky, ale před měsícem a půl jednání skončila, když se Omsk nakonec rozhodl posunout do pozice hlavního trenéra dosavadního asistenta Jevgenije Kornouchova.

Krátce před šampionátem byla Růžičkova pozice na reprezentační střídačce zpochybňovaná, když se na internetu objevilo video, podle nějž dostal 500 000 korun od Miroslava Palaščáka, aby jeho syn mohl působit ve Slavii. Trenér kvůli tomu čelí trestnímu oznámení. Sám se zároveň rovněž rozhodl bránit právní cestou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články