Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Takhle funguje hlava, dlouho nic a pak hned dva góly, říká probuzený střelec Horák

Sedmnáct zápasů nedal gól, v tom osmnáctém se trefil hned dvakrát. Jedna z hlavních útočných zbraní hokejistů Sparty, Roman Horák, už zase střílí. Proti Vítkovicím zařídil dvaatřicetiletý útočník výhru 2:1 a ukončil víc než dvouměsíční čekání na gól. Sedmým gólem sezony nejprve vyrovnal na 1:1 a čtyři a čtvrt minuty poté přidal osmý, nakonec vítězný. Horák přiznal, že se mu ulevilo, když černou sérii konečně utnul.

Roman Horák
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Je to určitě úleva. Nevím, zda to byla má nejdelší série bez gólu, ale je to možné. Nechcete nad tím moc přemýšlet, ale už to byla fakt dlouhá doba, a v myšlenkách jsem ten půst měl. Zvlášť, když se čeká, že ty góly nějaké dávat budu. Jsem za to hrozně rád, že jsem je konečně dal, o to víc, že jsem pomohl týmu k bodům," pochvaloval si Horák.

První gól dal po rychlé souhře s Ondřejem Najmanem, když pálil z kruhu pro vhazování. "Jak jsem dlouho žádný nedal. Všechno jsem se snažil už i ty poslední zápasy cpát na branku. Nijak jsem nad tím ani nepřemýšlel. Už v posledních zápasech jsem měl velké šance a věděl jsem, že je to na dobré cestě," připomněl Horák.

Druhý gól si sám vybojoval dokonce v oslabení. A zakončoval rovněž parádní střelou. "Takhle to chodí, takhle funguje hlava," pousmál se Horák. "Dlouho nedáte gól, pak vám tam najednou spadnou dva. Všechno je to o hlavě. První mi pomohl a při druhém zakončení už jsem se cítil mnohem lépe," přiznal Horák.

Góly Horáka potěšily i trenéra Sparty Pavla Grosse. "Věřím, že to z Romana teď trochu spadne. Párkrát jsme se o tom spolu bavili, aby prostě věřil, jel dál a pracoval. A on pracuje. Bylo však dobré, že ty šance měl. Kdyby je neměl, bylo by to horší. Ale on je měl, jen mu to tam nepadalo. Myslím, že teď ho v každém případě uvidíme střílet góly častěji," řekl Gross.

Horák dosud nemá v extralize na kontě hattrick. Jak moc o něm přemýšlel, i třeba v závěru při dlouhé hře Vítkovic bez gólmana? "Byl by hezký, ale na konci jsme hlavně všechno podřídili udržení těsné výhry. Chtěl jsem hlavně body pro tým," zdůraznil.

Sparta vydřela všechny tři i přes řadu absencí. A díky tomu poskočila do vedení v tabulce o bod před Pardubice. "Je to velice cenné vítězství, protože jsme určitě nebyli lepším týmem. Byl to ubojovaný zápas. Góly jsme nedali z velkých šancí, ale po chybách soupeře. Velké díky patří Kubovi Kovářovi, jak to v závěru pochytal. Celkově se nám to podařilo nějak ubránit," řekl Horák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články