Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

SOUHRN 47. KOLA: Plzeň nastřílela Olomouci osm branek, Třinec přidal třetí výhru v řadě. První je už Sparta

Třinečtí Oceláři se vezou na vítězné vlně a pohodu potvrdili také na začátku nového roku, když v předehrávaném 47. kole extraligy porazili Mladou Boleslav 3:2 po samostatných nájezdech. O poznání více gólů ze hry padlo v Plzni, kde domácí rozebrali Olomouc po výsledku 8:0. Litvínov čtvrté vítězství za sebou nepřidal, doma podlehl Karlovým Varům 1:6. Sparta udolala Vítkovice 2:1, a jelikož Pardubice měly po Spengler Cupu volno, tak se Pražané posunuli do čela tabulky.

Utkání Plzeň – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Sparta otočila výsledek s Vítkovicemi

Vítkovice nadějně rozehraný duel v Praze do vítězného konce nedotáhly. Od sedmé minuty sice vedly po gólu Jonáše Peterka, ale důležitou druhou branku nikdo z Ostravanů nepřidal. Naopak Spartě se povedl obrat, když se Roman Horák prosadil dvakrát v rozmezí 25. a 29. minuty, přičemž vítěznou trefu vsítil dokonce v oslabení. Sparťané vedou pořadí o bod před Pardubicemi, Dynamo má ale tři zápasy k dobru.

HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Horák (O. Najman, Mikliš), 29. Horák – 7. Peterek (Fridrich, M. Barinka). Rozhodčí: Hradil, Květoň – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 3:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 063.

Plzeň rozebrala Hanáky

Olomouc schytala v Plzni debakl 0:8, Západočeši po dvou zápasech znovu zabrali a díky tomu se přiblížili Hanákům na rozdíl dvou bodů. Dvěma góly se blýskl Ondřej Matýs, tři body (1+2) nasbíral Petr Zámorský, brankář Dominik Pavlát vychytal nulu. Olomouci se nedaří, z posledních pěti utkání vytěžila jen tři body.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 8:0 (1:0, 2:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 10. Matýs (Holešinský, Dujsík), 23. Rekonen (Pour, Lev), 27. Indrák, 42. Matýs (Zámorský, Rekonen), 46. Zámorský (Jansa, Holešinský), 48. Hrabík (Zámorský, Straka), 57. Dujsík (Laakso, Straka), 58. Söderlund (Indrák, Piskáček). Rozhodčí: Šír, Cabák – Brejcha, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3637.

Litvínov po třech duelech zaváhal

Karlovy Vary zvítězily v podkrušnohorském derby v Litvínově 6:1. K hladké výhře vykročili Západočeši už v první třetině, po které vedli 3:1. V poslední části se Ondřej Beránek trefil podruhé v utkání a poté ho napodobil i Vít Jiskra, jenž se prosadil dvakrát během půl minuty.

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 1:6 (1:3, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Jaks) – 3. O. Procházka (Rachůnek), 6. Kofroň (Plutnar, Koffer), 7. O. Beránek (Jiskra), 47. O. Beránek (Černoch, Jiskra), 50. Jiskra (Rachůnek, Kofroň), 50. Jiskra (Černoch). Rozhodčí: Obadal, Vrba – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3810.

Šampioni vstoupili do nového roku vítězně

Obhájci titulu z Třince si po výhře 3:2 po nájezdech nad Mladou Boleslaví pojistili pozici na třetím místě tabulky. Slezané sahali po dalších třech bodech, ale Tomáš Fořt srovnal deset sekund před koncem v přesilovce a poslal zápas do prodloužení. V něm se však nikdo neprosadil, naopak v nájezdech skórovali hned čtyři z pěti Ocelářů, rozdílový zásah zaznamenal Daniel Voženílek.

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. náj. (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Malát, Rohlík), 60. Fořt (Malát, Lantoši) – 17. Kurovský (Marinčin, Holinka), 30. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), rozhodující nájezd Voženílek. Rozhodčí: A. Jeřábek, Jaroš – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 2774.

Kladno nezvládlo další těsný zápas

Hradec Králové udolal na domácím ledě Kladno 4:2 zejména díky první třetině. Východočeši ji vyhráli 3:2, a to ještě Jérémie Blain neproměnil trestné střílení za stavu 0:0. O góly vítězů se postarali Jordan Perret, Giorgio Estephan, Tomáš Pavelka, a pojistku do prázdné brány přidal Aleš Jergl v poslední minutě utkání. Hradec přerušil čtyřzápasovou šňůru porážek.

Mountfield Hradec Králové – Rytíři Kladno 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Perret (Šťastný, T. Pavelka), 17. Estephan (Šťastný, Miškář), 19. T. Pavelka (Pláněk, Perret), 60. Jergl (Okuliar, Lalancette) – 16. Martenet (Sideroff, Jarůšek), 20. Tralmaks. Rozhodčí: Kika, Sýkora – J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4396.

Liberci pomohla proti Motoru povedená tříminutovka

Bílí Tygři zvítězili v souboji s přímým konkurentem nad Českými Budějovicemi 4:1 a odskočili soupeři v tabulce. Liberec těžil zejména z povedené pasáže mezi 30. a 32. minutou, kdy se do střelecké listiny zapsali Oscar Flynn, Jakub Rychlovský a Adam Najman. Zbytek druhé třetiny ještě okořenily dvě bitky, ale hostující Jihočeši snížili až v závěru. O pojistku domácího vítězství se postaral Jaroslav Vlach. Šestí Jihočeši ztrácí na páté Severočechy tři body.

Bílí Tygři Liberec – Banes Motor České Budějovice 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Flynn (Bulíř), 30. Rychlovský (Filippi), 32. A. Najman, 59. J. Vlach (Šír) – 58. Toman (Chlubna, M. Beránek). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kajínek, Bohuněk. Vyloučení: 1:5, navíc J. Vlach, Budík (oba Liberec), – Kondelík všichni 5 minut, Štich (oba České Budějovice) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3506.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články