Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Také Energie uzme posilu ze zámoří. Na startu sezony jí pomůže David Kaše

Do rychlostního pojetí hry Energie může zapadnout. Hokejový útočník David Kaše, který má smlouvu s Philadelphií, začne sezonu při odloženém startu dalšího ročníku NHL v extraligových Karlových Varech.

David Kaše v dresu Philadelphie cloní brankáři Winnipegu Connoru Hellebuyckovi
zdroj: ČTK/AP autor: Fred Greenslade

Třiadvacetiletý Kaše, jehož starší bratr Ondřej působí v Bostonu, v této sezoně NHL debutoval a v šesti zápasech vstřelil jednu branku. Do kádru Flyers pro dohrávku sezony se nedostal.

Převážně působil na farmě v AHL v celku Lehigh Valley Phantoms, kde strávil už celý minulý ročník. Celkem si za Phantoms připsal v 91 duelech 42 bodů za 15 gólů a 27 asistencí. AHL má naplánovaný start další sezony od 4. prosince, o začátku NHL zatím ještě není jasno, ale mluví se o startu přípravných kempů v listopadu.

Kaše, jehož čeká poslední rok tříleté nováčkovské smlouvy, v extralize hrál za Chomutov, kam zamířil už v mládežnických letech z Kadaně. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě 85 duelů a 18 bodů za sedm gólů a 11 přihrávek.

V sezoně 2017/18 hrál ve švédské lize za tým Mora IK. Nastoupil také ve čtyřech duelech v české reprezentaci a dvakrát skóroval. Philadelphia jej draftovala v roce 2015 v pátém kole na 128. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články