Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Střelec dvou gólů Honejsek byl hlavně rád, že Zlín vyhrál

Zlín - Útočník Antonín Honejsek rozhodl v druhém čtvrtfinále play-off extraligy dvěma góly o výhře hokejistů Zlína 2:1 nad Vítkovicemi. Ze vstřelených branek měl radost, ale ještě víc jej těšilo, že Zlín zvýšil vedení v sérii.

Antonín Honejsek
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

"Nezastírám radost ze dvou gólů, ale hlavně jsem rád, že jsme vyhráli a vedeme v sérii 2:0," řekl Honejsek novinářům.

Vítkovice se dostaly do vedení gólem po ofsajdu, který čároví rozhodčí neodpískali. "Podíváme se na záznam, ale během zápasu jsem to vůbec nevěděl. Slyšel jsem to od někoho až po zápase a překvapilo mě to. Se spoluhráči jsme se o tom v kabině vůbec nebavili," konstatoval Honejsek.

"Kdybychom třeba prohráli, tak bychom asi cítili křivdu a řešili bychom to víc. Jako tým jsme ale odehráli parádní zápas, který jsme dokázali otočit, takže teď je nám to jedno," dodal.

Oba góly Honejsek vstřelil téměř totožně - zblízka do odkryté branky po přečíslení vítkovické obrany. "Při prvním gólu Radim Tesařík nezazmatkoval a chladnokrevně mně poslal puk na vrchol kruhu pro vhazování. S Petrem Čajánkem jsme si puk narazili, byla z toho situace dva na jednoho a já jsem skóroval do odkryté branky," řekl.

"Při druhém gólu jsme ujeli do přečíslení s Petrem Holíkem, vyměnili si puk a byla to totožná situace jako při prvním gólu," popsal Honejsek vítěznou branku.

V prvním utkání měl Zlín k dispozici devět přesilovek, z nichž dvě využil. Zato v druhém duelu ve stejném počtu přesilovek neuspěl ani jednou. "V play-off přesilovky rozhodují. V nedělním zápase jsme góly v početních výhodách dali. V pondělním utkání se bohužel neprosadili, ale nevadilo to, neboť jsme vyhráli. Pomáhá nám, že hráči Vítkovic diskutují s rozhodčími, možná jim to ubírá psychické síly a koncentraci. I proto jsme rádi, že jsme přesilovky měli," poznamenal jednadvacetiletý hráč.

Zlínu se v play-off dlouhodobě nedaří na hřištích soupeřů. I proto se sedm let neprobojoval mezi nejlepší čtyři týmy extraligy. "Do Vítkovic pojedeme s tím, že budeme chtít hrát jako jedno mužstvo. Máme dobrou partu, jdeme zápas od zápasu a minulostí se nezabýváme," prohlásil zlínský talent.

Během vypjatého závěru dvougólový střelec na případné dovršení hattricku vůbec nemyslel. "Byl jsem hodně nervózní. Moc jsme chtěli vyhrát a jsem rád, že se nám to podařilo," uzavřel Honejsek spokojeně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články