Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia znovu porazila Kladno a vede v sérii 2:0

Praha - Hokejisté Slavie porazili i ve druhém čtvrtfinálovém zápase play-off extraligy Kladno, tentokrát 3:1, a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Pražané tak porazili Středočechy již pošesté v sezoně. Čtvrtfinále pokračuje ve čtvrtek a v pátek na ledě Kladna.

Utkání Slavia - Kladno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kouč Rytířů Vojta se po porážce v prvním zápase série rozhodl změnit složení všech formací. V brance nastoupil Chábera, který předešlý duel ze zdravotních důvodů nedochytal.

Zřejmě i díky tomu byli hosté v úvodu aktivnější, Slavia ale čekala na svou šanci a v 6. minutě se dostala do vedení. Skóre otevřel bekhendovou dorážkou Růžička. Vyrovnat mohli Eberle s Paterou, své přečíslení dva na jednoho ale překombinovali.

Při Černoškově vyloučení nebezpečně vystřelil Kempný, ale Chábera byl pozorný stejně jako při přesilovce Kladna Kopřiva, jehož nejvážněji vyzkoušel Jass. V 17. minutě se Středočechům podařilo vyrovnat, když Kopřivu prostřelil po přihrávce zpoza branky Valský. Brankář Slavie tak kapituloval poprvé ve čtvrtfinále, v předešlém duelu totiž udržel čisté konto.

Zápas pokračoval taktickou bitvou, ve které nechtěli hráči ani jednoho týmu udělat chybu. Na začátku druhé třetiny se do dvou slibných šancí dostal Hertl, neuspěl ale stejně jako jeho spoluhráč Poletín nebo na druhé straně Rudovský. V 37. minutě se ale ujala Kadlecova střela, kterou před Cháberou tečoval Jelínek.

Po 28 sekundách třetí třetiny se domácím podařilo dostat do branky soupeře po Tomicově střele puk potřetí, puk do ní ale prošel ze strany kvůli špatně připevněné síťce na konstrukci, což rozhodčímu Šindlerovi nakonec potvrdil po delší poradě i kolega u videa. Slavia tak vedla stále jen 2:1.

Pražané pokračovali v aktivitě a zvýšit jejich vedení mohl v přesilovce Alinč nebo poté již v rovnovážném počtu hráčů na ledě Hertl, Chábera jeho samostatnou akci ale lapačkou zlikvidoval a poradil si i s následnou Růžičkovou příležitostí. V 51. minutě se neprosadil ani osamocený Jelínek.

Kopřiva měl naopak jen minimum práce. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby měli hosté výhodu přesilové hry, ale při závěrečné power play poté inkasovali potřetí.

"Zápas byl hodně vyrovnaný. My jsme do něj špatně vstoupili a Kladno bylo v první třetině jednoznačně lepší. Podařilo se nám ale dát gól, hosté vyrovnali a přehrávali nás. Od druhé třetiny jsme začali hrát mnohem lépe. Důležité bylo, že se nám podařilo dát ke konci druhé třetiny gól na 2:1," řekl trenér Slavie Vladimír Růžička, který ocenil výkon gólmana Kopřivy.

"Ve třetí jsme jasně dominovali, přehrávali soupeře, který ale chodil do rychlých protiútoků a byl hodně nepříjemný. Opět nás ale podržel Míra Kopřiva, který podal vynikající výkon," uvedl Růžička.

"Odehráli jsme lepší utkání než v neděli, bohužel play-off rozhodují chyby a my jsme za stavu 1:1 udělali jednu velkou. Ztratili jsme zbytečně kotouč v naší třetině a byl z toho gól," dodal kouč Kladna Zdeněk Vojta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. utkání Slavia - Kladno

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
6. V. Růžička ml. (Hertl, Krenželok), 37. P. Jelínek (Kadlec, Kučný), 60. Tomica (P. Jelínek, Kadlec) - 17. Valský (Dalecký, Dragoun). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6 676. Stav série: 2:0.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Kužel, Doudera, Černošek - Jass, Lukáč, Kuchler - Eberle, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Rudovský - Strnad, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články