Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Statistika ukazuje důležitost pátého duelu. Kdo se přiblíží finálovému mečbolu?

Za stavu 2:2 na zápasy pokračuje finálová série play-off extraligy mezi Třincem a Spartou. Ve hře je zisk mistrovského mečbolu, který se v minulosti ukázal jako klíčový. Oceláři mají výhodu domácího prostředí, Sparta zase v posledním duelu předvedla výsledkový obrat. Přímý přenos utkání Třinec – Sparta sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:30.

Na čtyři vítězná utkání se hraje v extralize play-off od sezony 2002/2003. Od té doby se pětkrát stalo, že byl ve finále stav po čtyřech zápasech nerozhodný. A ve všech pěti případech platilo, že kdo vyhrál pátý duel, získal poté i titul.

"Je to 2:2 a máme před sebou dva potenciální zápasy doma. Už před sérií jsem říkal, že to bude dlouhé, vyrovnané, a potvrzuje se to. I v posledním zápase to bylo v podstatě o jednom gólu a o chybách, kterých jsme my udělali víc," řekl třinecký trenér Václav Varaďa s poukazem i na to, že ve Werk areně by se hrál případný sedmý, rozhodující zápas finále.

Podle obránce Milana Doudery musí Třinec zlepšit ofenzivní činnost. "Máme výborný útok, ale na můj vkus jsme trošku zakřiknutí vepředu. Málo tvoříme hru a spoléháme se na to, že nedostaneme gól a jeden dva dáme. Musíme se více tlačit do brány a nedávat soupeři přesilovky. Musíme se zlepšit hlavně vepředu, tam je to z naší strany málo," podotkl Doudera.

Oceláře požene v útoku za třetím titulem v řadě vyprodaná aréna. Devětadvacetiletý bek zdůraznil, že ani případný nezdar by nic pro vývoj série neznamenal.

"Každý tým musí vyhrát ještě dvakrát. My samozřejmě budeme chtít uspět, ale kdyby se to nepovedlo, nic není ztraceného. Furt máme další zápasy. Hlavně se musíme stoprocentně koncentrovat, nebláznit a nesnažit se rozhodnout hned v první minutě. Musíme se ale zlepšit vepředu a hlavně žádný zápas jsme nehráli celých 60 minut. Máme výpadky, a to nás stojí vítězství," řekl Doudera.

Sparta vyhrála zatím poslední utkání série 5:2, Pražané proto věří, že našli recept na propracovanou defenzivu Ocelářů.

"Zatím jsme vždy tlačili sérii do kopce my a teď to chceme otočit. Jedeme tam vyhrát," řekl útočník Jan Buchtele, jehož tým prohrál první a třetí zápas v sérii. "Nesmíme je hlavně pustit do tlaku v útočném pásmu, naopak my chceme být týmem, který bude mít navrch. Nejedeme k nim přestát první třetinu, ale chceme si urvat výhru svojí aktivní hrou," dodal jedenatřicetiletý útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články