Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta získala reprezentanta. Za Kousala putují k Bruslařům dva hráči

Zajímavou posilu do závěru základní části hlásí Sparta. Pražany posílí reprezentační útočník Pavel Kousal, který přichází z Mladé Boleslavi. Aktuálně nejproduktivnější hráč Bruslařů podepsal smlouvu do dubna 2025. Opačným směrem míří na hostování do konce sezony útočníci Daniel Přibyl a David Dvořáček. Mladá Boleslav zároveň uvolnila na hostování do Vítkovic dalšího útočníka Jakuba Kotalu.

Pavel Kousal
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Dlouhodobě máme problémy na centru. Potřebovali jsme nutně nějakého přivést, a pokud to měl být zároveň kvalitní centr, museli jsme něco obětovat," vysvětlil odchod klíčového útočníka Středočechů sportovní ředitel Martin Ševc. Roli hrál i fakt, že čtyřiadvacetiletý útočník by po sezoně Mladou Boleslav stejně opustil a již byl se Spartou na spolupráci domluvený. "Jen jsme uspíšili něco, k čemu by stejně došlo," řekl Ševc.

Odchovanec Jihlavy opouští Mladou Boleslav po téměř šesti letech, ve kterých se postupně vypracoval v klíčového hráče a vysloužil si i pozvánky do reprezentace. Aktuálně má Kousal na kontě 12 startů za národní tým, naposledy se představil v listopadu na turnaji Karjala.

"Ve čtyřiadvaceti letech má ty nejlepší hokejové roky před sebou. Už teď dokáže být týmovým lídrem a být velice produktivní," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Kousal v aktuální sezoně nasbíral 22 bodů ve 29 zápasech.

Do Mladé Boleslavi místo Kousala odcházejí Přibyl a Dvořáček. "Příba požádal o uvolnění do týmu, kde dostane větší prostor. Máme spolu skvělé vztahy a rozhodli jsme se mu vyhovět," uvedl Hlinka. Sparta vlastní na oba útočníky i nadále hráčská práva. "S Davidem Dvořáčkem budeme jednat o pokračování ve Spartě v dalších sezonách, rozhodně ani jednomu dveře zpět do Sparty nezavíráme," dodal Hlinka.

Středočeši věří, že jim dvojice ofenzivních hráčů pomůže zlepšit produktivitu i výsledky, Mladá Boleslav prohrála posledních pět zápasů a neuspěla v devíti z deseti utkání. Ve středu proto na střídačce předčasně skončil trenér Ladislav Čihák. "U obou počítáme s tím, že nám pomůžou především s ofenzivní hrou," řekl Ševc.

Po příchodu Přibyla s Dvořáčkem v týmu skončil i Kotala, kterému se v sezoně tolik nedařilo a ve 21 zápasech nasbíral pět bodů. "Zájem Vítkovic o Ketyho evidujeme už nějakou dobu. A jelikož se nám teď nově příchozími zaplnily útočné řady, je jasné, že na někoho by prostor nezbyl. Rozhodli jsme se jej proto uvolnit," dodal Ševc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články