Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čihák končí na lavičce Boleslavi, osudnou mu byla pátá porážka v řadě

Účinkování Ladislava Čiháka v roli trenéra hokejistů Mladé Boleslavi je u konce. Vedení Středočechů ho odvolalo po úterní porážce 1:4 v Karlových Varech, která byla pro mužstvo již pátou v řadě a devátou z posledních deseti zápasů.

Ladislav Čihák
zdroj: ČT sport autor: David Taneček

Středeční trénink povedou dosavadní asistent trenéra Petr Haken a hlavní kouč juniorů Václav Pletka. "O složení nového trenérského týmu bude klub informovat patrně ve čtvrtek," uvedli Mladoboleslavští.

Středočeši si během neúspěšného období, které trvá od začátku prosince, připsali pouhé čtyři body. Jen jednou za tu dobu vstřelili alespoň tři branky. Ambiciózní klub, jež skončil v předchozích dvou sezonách shodně až v semifinále, se propadl na 12. místo, na poslední Kladno má přitom k dobru jen dva body.

Jednačtyřicetiletý Čihák přišel k Bruslařům koncem dubna místo Radima Rulíka, který odešel do Pardubic. Sám se tak vrátil na post hlavního kouče poté, co sezonu 2021/22 strávil na pozici asistenta v Hradci Králové. Jako šéf střídačky působil předtím v Plzni.

Změny na klíčových postech v mladoboleslavském klubu se udály již před necelými dvěma měsíci, kdy se stal novým sportovním ředitelem bývalý obránce Martin Ševc, jenž v srpnu ukončil kariéru. Nahradil Radima Vrbatu a Václava Nedorosta, který opustil pozici sportovního manažera.

Mladá Boleslav je šestým týmem v soutěži, jehož vedení v sezoně odvolalo hlavního trenéra. Nejrychleji skončili v Plzni Václav Baďouček a Miloš Říha, místo kterých mužstvo převzal Petr Kořínek. Následně byl v Litvínově odvolán Vladimír Růžička, na Spartě skončil Pavel Patera a v Brně Martin Pešout. Před Čihákem byl posledním odvolaným koučem Jaroslav Modrý, jenž se rozhodnutí zástupců Českých Budějovic dozvěděl během vánočních svátků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články