Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sparta má ve finále první bod. Srovnání série s Třincem řídil dvoubodový Řepík

Finále play-off extraligy je vyrovnané 1:1 na zápasy. Druhý duel v Třinci zvládla lépe Sparta, která se radovala z výhry 2:1. O góly vítězů se postarali Michal Řepík, jenž se podílel na obou brankách hostů, a Tomáš Pavelka. V závěru snížil Erik Hrňa, ale to bylo ze strany Slezanů vše. Série se stěhuje do Prahy, třetí duel sledujte na programu ČT sport a ČT sport Plus v pátek od 18:00.

"Kdyby nám to někdo řekl před začátkem, tak bychom stav 1:1 vzali všemi deseti. Jsme rádi, že si jeden bod vezeme. Doma nás podpoří plná hala a doufám, že odvedeme stejný výkon nebo lepší a uvidíme, co z toho vzejde," řekl Řepík.

"Týmy jsou vyrovnané a je těžké si vytvářet brankové příležitosti na obou stranách. Také gólmani chytají extrémně dobře. Musíme vyhrát osobní souboje (abychom si vytvářeli šance) a dneska jsme jich nevyhrávali tolik, kolik bychom si představovali," uvedl třinecký trenér Václav Varaďa. "Je to boj a ještě to bude boj. Všechno se může stát a uděláme maximum, abychom byli lepším týmem ve třetím zápase."

Zatímco domácí nastoupili do první odvety ve stejné sestavě jako o 24 hodin dříve, trenéři Sparty změnili složení hned tří útoků a místo Doležala do hry nasadili Šmerhu.

Třinečtí byli v úvodu střelecky aktivnější. Do výraznější šance se dostali jen v 8. minutě, kdy po Chmielewského střele zahrozil dorážející Vrána. Brankář Hudáček byl ale pozorný. Sparta postupně srovnala s domácími krok, i Kacetl ale chytal spolehlivě.

Na začátku druhé třetiny měli Oceláři dvakrát výhodu přesilové hry, fauly Dvořáčka a Kašeho však využít nedokázali. Naopak dvakrát v oslabení zahrozili Pražané. Za Třinec měl šanci pouze Roman při hře pět na pět. V polovině utkání se zkoušel individuálně prosadit Růžička, ani on Hudáčka nepřekonal.

Bezbrankový stav se změnil až ve 33. minutě. Kacetl nejprve zlikvidoval Řepíkovu šanci, kapitán Sparty se ale prosadil pohotovou dorážkou. "Míra Forman uhrál výborně souboj za bránou a hodil to před brankoviště. Vypadlo to tam, měl jsem to trošku na dlouhou hokejku a nestačil jsem to zvednout úplně pod břevno. On to krásně chytil. Ještě se to odrazilo a pak už jsem to chtěl jen plácnout na bránu. Neviděl jsem, jestli tam je, nebo ne. Jsem rád, že to tam spadlo," řekl Řepík.

O dvě minuty později byli hosté blízko druhého gólu, třinecký brankář ale špičkou betonu vyrazil Horákovu střelu.

V závěru druhé části se domácí ubránili v oslabení a po přestávce postupně začali získávat převahu. Tlak Třince zastavil Marcinkův faul v útočném pásmu. V oslabení mohl z brejku vyrovnat Hrehorčák, Hudáček ale jeho šanci zlikvidoval.

Vyrovnat se snažil Michal Kovařčík, neuspěl však stejně jako Thorell na druhé straně. V 53. minutě měli hosté štěstí, když Svačina trefil tyčku. O minutu později přiblížil Spartu k výhře Pavelka, který dorazil Řepíkovu střelu.

Třinci se povedlo duel zdramatizovat v 59. minutě v přesilové hře, kdy navíc odvolal brankáře, na Hrňův gól už ale nikdo nenavázal. Oceláři podlehli Spartě poprvé v sezoně.

Finále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Hrňa (Nestrašil, M. Růžička) - 33. Řepík (Forman, Polášek), 54. T. Pavelka (Řepík). Rozhodčí: Pešína, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Bakoš, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články